Δικονομικά ζητήματα στο οικογενειακό δίκαιο


Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 978-960-562-292-3
Σελίδες : 166
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Οικογενειακό δίκαιο

29.00 € 24.65 €




Το Νοέμβριο του 2013 έλαβε χώρα στο Ναύπλιο το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Οικογενειακού Δικαίου, με θέμα «Δικονομικά ζητήματα στο Οικογενειακό Δίκαιο». Τέθηκαν σοβαρά νομικά ζητήματα και προτάθηκαν λύσεις σχετικά με τη συγκρότηση των Οικογενειακών Δικαστηρίων, τη δικαστική και εξώδικη διαμεσολάβηση, τη ρύθμιση επιμέλειας και επικοινωνίας του γονέα με το παιδί και την εκτέλεση της σχετικής απόφασης και τέλος με τα ειδικά θέματα που προκύπτουν στις οικογενειακές διαφορές με στοιχεία αλλοδαπότητας και ρυθμίζονται από τους ΕΚ 2201/2003 και 4/2009.

Για τα προβλήματα της συγκρότησης των Οικογενειακών Δικαστηρίων μίλησαν οι Θ. Παπαζήση και Ν. Κανελλόπουλος, για τη δικαστική μεσολάβηση η Ιω. Στρατσιάνη, για τη διαμεσολάβηση ο Σπ. Λειβαδόπουλος, για τα ζητήματα της επικοινωνίας οι Κ. Κουτσουλέλος, Σ. Ανδρεοπούλου, Π. Νικολόπουλος, Ν. Κουμουτζής και για τα ζητήματα διεθνούς δικαιοδοσίας οι Κ. Φουντεδάκη και Δ. Τσικρικάς.

Στο τέλος του βιβλίου «Δικονομικά ζητήματα στο Οικογενειακό Δίκαιο» παραθέτονται από την Αθ. Κοτζάμπαση τα πορίσματα του συνεδρίου. Κύριο χαρακτηριστικό και σημαντική συνεισφορά στην επιστήμη του Οικογενειακού Δικαίου αποτέλεσε το γεγονός ότι οι εισηγητές δεν στάθηκαν σε μία θεωρητική προσέγγιση, αλλά προχώρησαν σε προτάσεις χρήσιμες για την νομοθετική και δικαστηριακή πράξη.







e-mail Facebook Twitter