Εθνογλωσσολογικά ανάλεκτα

Σημειολογική και γλωσσική προσέγγιση των εννοιών: "Πρίμουλα, Μα, Νάρκισσος, Αχελώος και κηρύκειο, Κάνθαρος, Ασφόδελος": Η αρχαιομακεδονική πόλη Λεβαία
Συγγραφέας : Μπουσμπούκης, Αντώνης Δ.
Εκδότης : Ερωδιός
Έτος έκδοσης : 2005
ISBN : 978-960-6601-53-8
Σελίδες : 358
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Μυθολογία - Ερμηνεία και κριτική Γλωσσολογία - Ιστορία

17.32 € 12.99 €




Η μακροχρόνια πείρα του Αντώνη Μπασμπούκη, την οποία απέκτησε ως συνεργάτης στην Ακαδημία Αθηνών, η βαθιά γνώση των ρωμανικών βαλκανικών ιδιωμάτων και η σημειολογική προσέγγιση μυθολογικών θεμάτων, μοτίβων λαϊκής αρχαιότροπης τέχνης και ιδιωματικών όρων, ως απόσταγμα αρχέτυπης παρατήρησης, του επέτρεψαν την σύνταξη των άρθρων που περιλαμβάνονται στα παρόντα "Εθνολογικά ανάλεκτα".

Ο Αντώνης Μπουσμπούκης είναι αναπληρωτής καθηγητής γλωσσολογίας και διδάσκει στο Ιταλικό Τμήμα του Α.Π.Θ. Σπούδασε ιστορία - αρχαιολογία, ιταλική φιλολογία και εξειδικεύτηκε στη ρωμανική γλωσσολογία στα πανεπιστήμια της Ρώμης και του Βουκουρεστίου. Έργα του μεταξύ άλλων είναι τα: -"Το ρήμα της Αρωμουνικής" (1982), -"Αυθεντικές ιστορίες παραφυσικών φαινομένων στην Πίνδο" (1983), -"Ουγκολίνο: προσέγγιση ενός δαντικού συμβόλου" (1994), -"Γλώσσα και ύφος στη Θεία Κωμωδία" (2000), -"Βιργίλιος και Βεατρίκη, οδηγοί του Δάντη" (2005) και σειρά αυτοτελών έργων σχετικών με τη γραμματική δομή της βλάχικης και ιταλικής γλώσσας.






e-mail Facebook Twitter