Εξομολογητάριον

Δηλαδή βιβλίο ψυχωφελέστατο που περιέχει σύντομη διδασκαλία προς τον Πνευματικό πως να εξομολογή με βοηθό τους κανόνες του αγίου Ιωάννου του Νηστευτού εξηγημένους με ακρίβεια, γλαφυρή συμβουλή προς τους μετανοούντα πως να εξομολογήται, όπως πρέπει και λόγ
Συγγραφέας : Νικόδημος ο Αγιορείτης, 1749-1809
Μεταφραστής : Βενέδικτος, Ιερομόναχος Αγιορείτης
Εκδότης : Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου Νέα Σκήτη Αγίου Όρους
Έτος έκδοσης : 2013
ISBN :
Σελίδες : 400
Σχήμα : 22x15
Κατηγορίες : Εξομολόγηση Μετάνοια

15.90 € 14.15 €




Μετά από ωρισμένες εκδόσεις των έργων του αγίου Νικόδημου του Αγιορείτου στην Νεοελληνική και την άμεση αποδοχή του έργου, προβαίνουμε, με την χάρι του Θεού και κατόπιν παρακλήσεως εν Χριστώ αδελφών, στην έκδοσι του Εξομολογηταρίου με απόδοσι στην Νεοελληνική. Και αυτό, διότι μετά την επιβολή πρό τινων ετών της Νεοελληνικής και δη του μονοτονικού συστήματος στην χώρα μας, οι νεώτεροι αδυνατούν να κατανοήσουν τα ωραιότατα κείμενα των Πατέρων της Εκλησίας μας. Γι' αυτό τον σκοπό εκδώσαμε τα όσα έργα του Αγίου Νικόδημου έχουν εκδοθή από την ταπεινή Συνοδία μας με κύριο σκοπό την ωφέλεια του Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Ο άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης γεννήθηκε στη Νάξο το 1749. Το κατά κόσμον όνομά του ήταν Νικόλαος και η οικογένειά του ήταν μία από τις πιο εύπορες του νησιού. Το 1765 πηγαίνει στη Σμύρνη και μαθητεύει επί πέντε χρόνια κοντά στον Ιερόθεο Βουλισμά. Γύρω στο 1775 πηγαίνει στο Άγιον Όρος όπου κείρεται μοναχός με το όνομα Νικόδημος. Είναι ένας από τους πολυγραφότερους συγγραφείς της Εκκλησίας. Εκδήμησε εις Κύριον στις 14 Ιουλίου 1809 στο κελί των Σκουρταίων όπου και φυλάσσεται η ιερή κάρα του.






e-mail Facebook Twitter