Εταιρική διακυβέρνηση

Πρακτικός οδηγός. Με βάση τον Ν 4706/2020
Συγγραφέας : Κουνάδης, Γεράσιμος
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-654-408-8
Σελίδες : 240
Κατηγορίες : Διοίκηση και οργάνωση Εμπορικό δίκαιο

42.00 € 37.80 €




Το βιβλίο «Εταιρική Διακυβέρνηση» αποτελεί έναν πλήρη πρακτικό οδηγό για τη συμμόρφωση των εισηγμένων εταιριών με τα άρ. 1-24 του Ν 4706/2020 και τις λοιπές κανονιστικές ρυθμίσεις που ερείδονται σε αυτά, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων:

• τις απαιτήσεις για το ΔΣ και τις Επιτροπές του
• την Πολιτική Καταλληλότητας και την Πολιτική Εκπαίδευσης μελών ΔΣ
• το Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου
• τη πρόληψη και καταστολή συγκρούσεων συμφερόντων
• τους μηχανισμούς επικοινωνίας με μετόχους
• τον Κανονισμό Λειτουργίας
• τη βιώσιμη ανάπτυξη

Με τη μελέτη επιτυγχάνεται μία εις βάθος προσέγγιση και ανάλυση των θεμάτων της εταιρικής διακυβέρνησης τόσο από νομοθετική σκοπιά όσο και από την σκοπιά της πρακτικής εφαρμογής των σχετικών διατάξεων. Η πολυετή εμπειρία των συγγραφέων σε θέματα κανονιστικής συμμόρφωσης εισηγμένων εταιριών και η εξειδίκευσή τους σε θέματα της κεφαλαιαγοράς αποτελεί τον πολυτιμότερο οδηγό στην ανάλυση των σύνθετων αυτών θεμάτων, η οποία γίνεται με το πλέον εύληπτο τρόπο και με πρακτικά παραδείγματα και υποδείγματα που έχουν αντληθεί από τις πρακτικές της αγοράς. Η ευκρίνεια των παραδειγμάτων, η περιεκτικότητα των αναλύσεων και η αρτιότητα των συλλογισμών επιτρέπει στους αναγνώστες να αντλήσουν απόψεις και προσεγγίσεις σε πρακτικά ζητήματα που θα ανακύψουν κατά την εφαρμογή των διατάξεων. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι εκδίδεται σε μία χρονική στιγμή που θα δώσει τη δυνατότητα στις εισηγμένες εταιρίες να αντλήσουν παραδείγματα και να το χρησιμοποιήσουν για την επίλυση θεμάτων που τυχόν κληθούν να αντιμετωπίσουν στην πράξη.
Δεδομένου ότι αναλύεται επαρκώς το σύνολο του Συστήματος Εταιρικής Διακυβέρνησης των εισηγμένων εταιριών, η μελέτη απευθύνεται σε νομικούς συμβούλους εταιριών, μέλη ΔΣ, ανώτατα διευθυντικά στελέχη, επικεφαλής και στελέχη Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου, Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης, Εξυπηρέτησης Μετόχων & Εταιρικών Ανακοινώσεων.

 







e-mail Facebook Twitter