Εφη-βία


Συγγραφέας : Σγουρέλλη, Βασιλική
Εκδότης : Books with Shoes
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-618-85735-1-2
Σελίδες : 36
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική Κόμικς

8.50 € 7.65 €




Η Σάρα είναι ένα κορίτσι στην εφηβεία. Μια εφηβεία τραγική, επώδυνη, με τεράστιες δυσκολίες και προβλήματα. Οι σελίδες αυτού του βιβλίου χωρίζονται σε ασπρόμαυρες και έγχρωμες, όπως ακριβώς οι σκέψεις μας. Ποιες θα επικρατήσουν; Αυτό θα το αποφασίσετε εσείς.

«Σκέψεις... Οι σκέψεις είναι κάτι τόσο προσωπικό, κανείς άλλος δεν μπορεί να τις ακούσει. Μπορεί να είναι τόσο πολλές στη διάρκεια της ημέρας, που είναι αδύνατο να τις παρακολουθήσουμε όλες. Έχουν όμως τόση δύναμη. Αυτό είναι ένα από θέματα που θίγει το βιβλίο ΕΦΗ-ΒΙΑ. Τις σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας, για τον κόσμο, για τους άλλους. Σκέψεις για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Ειδικά αυτό κυριαρχεί στη ζωή των εφήβων.»


Η Βίκυ Σγουρέλλη, με καταγωγή από την Λέσβο, γεννήθηκε στη Χίο το 1978. Μέχρι και σήμερα ζει στη Χίο, την οποία αγαπά και αρνείται να εγκαταλείψει. Σπούδασε Αγγλική Λογοτεχνία σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο, ενώ αργότερα υλοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Ναυτιλία και την Ειδική Αγωγή στο Μεσογειακό Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο του Ντέρμπι. Στην πορεία πραγματοποίησε περαιτέρω σπουδές και επιμορφώσεις στην Ψυχολογία και στη χρήση Τεχνολογίας στην Εκπαίδευση. Το 2005 ιδρύει το γνωστό σήμερα ως "Ι L.O.V.E English Language School", το οποίο αποτέλεσε το πρώτο και μοναδικό διαφοροποιημένο πρότυπο κέντρο Αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα, ενώ συνεχίζει να διαφοροποιείται μέχρι σήμερα στη Χίο. Με πείσμα, επιμονή και όραμα κατάφερε να ενσωματώσει νέα τεχνολογικά μέσα (ipad, εικονική πραγματικότητα) συνδυάζοντάς τα με τις πιο διακεκριμένες παιδαγωγικές μεθόδους πετυχαίνοντας τη συνεκπαίδευση. Το 2019, ιδρύει τον εκδοτικό οίκο "Books with Shoes" στη Χίο. Στόχος της η διάδοση του πυρήνα της διδασκαλίας της μέσα από την αφήγηση. Αφού όπως πιστεύει η αφηγηματική τεχνική αποτελεί το καλύτερο μέσο για τη γνώση : "Εάν θες να σε ακούσει ένα παιδί, πες του την αλήθεια μέσα από μια φανταστική ιστορία".






e-mail Facebook Twitter