Η Άνοδος του Δράκου

Game of Thrones
Συγγραφέας : Martin, George R. R., 1948-
Εκδότης : Anubis
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-623-527-6
Σελίδες : 352
Σχήμα : 23x32
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Επιστημονική φαντασία

43.90 € 39.51 €




Κάποτε οι δράκοι βασίλευαν στο Γουέστερος…

Αυτή η πλούσια σε εικαστικό υλικό ιστορία -με περισσότερες από εκατό ογδόντα ολοκαίνουργιες εικονογραφήσεις- αποτελεί μια εκπληκτική εισαγωγή στον Οίκο των Ταργκάρυεν, την εμβληματική οικογένεια που βρίσκεται στο επίκεντρο του House of the Dragon, της πρωτότυπης σειράς του HBO. Για εκατοντάδες χρόνια, οι Ταργκάρυεν κατείχαν το Σιδερένιο Θρόνο, ενώ οι δράκοι τους κυριαρχούσαν στους ουρανούς. Η ιστορία της μόνης οικογένειας δρακοαφεντάδων που επέζησε από την καταστροφή της Βαλύρια χαρακτηρίζεται από πολύπλοκους πολιτικούς ελιγμούς, αλλεπάλληλες συμμαχίες και προδοσίες, και πράξεις τόσο ευγενείς όσο και άνανδρες.

Το βιβλίο αφηγείται τα γεγονότα που ιστορήθηκαν για πρώτη φορά στο Φωτιά και Αίμα,από την κατάκτηση του Γουέστερος μέχρι το διαβόητο Χορό των Δράκων.Ιδανικό για τους παλιούς θαυμαστές του Game of Thrones, καθώς και για όσους συναντούν για πρώτη φορά τους Ταργκάρυεν στο House of the DragonΗ Άνοδος του Δράκου αποτελεί πολύτιμο δώρο για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για την πιο ισχυρή οικογένεια στα Επτά Βασίλεια.


Ο George Raymond Richard Martin γεννήθηκε το 1948 στο New Jersey των ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις και εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο "Hero" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Galaxy". Το 1997 γνώρισε τη διεθνή καταξίωση με το "Παιχνίδι του Στέμματος" ("A Game of Thrones"), το πρώτο μέρος της σειράς "Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου" ("A Song of Ice and Fire"), τα βιβλία της οποίας έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Martin μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.






e-mail Facebook Twitter