Η αγαπημένη


Συγγραφέας : Κοντέα, Ρούλα
Εκδότης : Θαρσώ
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-618-85862-4-6
Σελίδες : 238
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

10.60 € 9.54 €




Η Ερασμία, που έχει έρθει από το χωριό στην Αθήνα μαζί με την αδελφή της για να ζήσει καλύτερα, ερωτεύεται τον ωραίο Μιχάλη, γιο της Διαμάντως που καθαρίζει σπίτια με πρησμένα από κιρσούς πόδια και κόκκαλα κουρασμένα. Όμως εκείνος φεύγει ξαφνικά για τη Γερμανία χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και η Ερασμία, που ανακαλύπτει πως είναι έγκυος, αποφασίζει να πάει να τον βρει.
Και εκεί δεν βρίσκει μόνο τον Μιχάλη, αλλά και τη μαντάμ Ελέν, ιδιοκτήτρια διάσημου οίκου μόδας, όπου και πιάνει δουλειά.
Όμως ποια είναι στην πραγματικότητα η μαντάμ Ελέν, η πανέμορφη αυτή εξηντάρα με αδυναμία στους νεότερους άντρες και τη βότκα; Και τι τη συνδέει με την αποκρουστική σφαγή των εβραίων από τους ναζί στο Μπάμπι Γιαρ, στην Ουκρανία;
Θα μάθει η Ερασμία το μυστικό που στοιχειώνει τη ζωή της εργοδότριάς της; Θα μπορέσει να βρει τον πραγματικό έρωτα της ζωής της στην ξένη χώρα;


Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Τέλειωσε το Αμερικάνικο Κολέγιο και εργάσθηκε στο Πανεπιστήμιο για είκοσι χρόνια. Παντρεμένη με τον Αριστείδη Θεοφανόπουλο από το 1970, έχει δυο γιους. Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα και παραμύθια. Διηγήματα, ποιήματα και κείμενά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά. Ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί στην "Ανθολογία Νεοελληνικής Ποίησης" του Ρένου Αποστολίδη.






e-mail Facebook Twitter