Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου


Συγγραφέας : Ανδρικοπούλου, Μαρία
Εκδότης : Καλέντης
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-594-113-0
Σελίδες : 40
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

16.00 € 14.40 €




Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού γάτου που αγαπούσε πολύ τους ανθρώπους, που είχε γενναία καρδιά αλλά και την τύχη με το μέρος του. Ο Όσκαρ, γνωστός και ως Σαμ ο αβύθιστος, πάλεψε με τα κύματα μέσα στη φουρτούνα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και βγήκε νικητής. Η περιπέτεια του θαλασσόγατου που είχε ατρόμητη ελπίδα για τη ζωή πέρασε στην Ιστορία και είναι πέρα για πέρα αληθινή!

Στο εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «Η αληθινή ιστορία ενός θαλασσόγατου» της Μαρίας Ανδρικοπούλου ο τετράποδος ήρωας είναι ένας γάτος που έγραψε Ιστορία, καθώς επέζησε από τρία ναυάγια κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η συγγραφέας αναδιηγείται την αληθινή ιστορία του «Σαμ του αβύθιστου» για να μιλήσει στα παιδιά για τον πόλεμο και το αγαθό της ειρήνης, για την ελπίδα και την πίστη στη ζωή, για τον ανθρωπισμό και τη φιλοζωία. Η περιπέτεια του θαλασσόγατου αγγίζει πολλές ευαίσθητες πτυχές της ζωής, μεταφέροντας τη δυσκολία αλλά και τη συναισθηματική κατάσταση την εποχή του πολέμου, το αίσθημα επιβίωσης και το σθένος για την επανεκκίνηση. Οι μικροί αναγνώστες περιηγούνται στο Ναυτικό Μουσείο του Γκρίνουιτς, στο Λονδίνο, επιβιβάζονται μαζί με τον Σαμ σε θωρηκτά γερμανικά και βρετανικά, ταξιδεύουν σε ταραγμένες θάλασσες, μένουν για λίγο στο Γιβραλτάρ και καταλήγουν στην Ιρλανδία, στο Σπίτι των Απόμαχων Ναυτικών στο Μπέλφαστ, όπου ο θαλασσόγατος παρέμεινε ως το τέλος της ζωής του (1955). Οι πλούσιες συνδέσεις και τα στοιχεία του κειμένου αποτυπώνονται γενναιόδωρα από τη ζωγραφική της Ελίζας Βαβούρη.


Η Μαρία Ανδρικοπούλου έχει γεννηθεί στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φιλολογίας και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην "Πολιτιστική, πολιτική, διοίκηση και επικοινωνία" (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού Παντείου Πανεπιστημίου). Κείμενά της σχετικά με το αρχαίο δράμα έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στην περιοδική έκδοση του Κέντρου Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου "Τόπος Επίκοινος". Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός αγοριού. Στον ελεύθερο χρόνο της χαλαρώνει γράφοντας ιστορίες για παιδιά.






e-mail Facebook Twitter