Η γλώσσα Python σε βάθος


Συγγραφέας : Χατζηγιαννάκης, Νίκος Μ.
Εκδότης : Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-645-471-4
Σελίδες : 845
Κατηγορίες : Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού

69.00 € 62.10 €




Το βιβλίο ξεκινά με μια αναλυτική εισαγωγή στην επιστήμη των Η/Υ και τον προγραμματισμό, εξοικειώνοντας τον αναγνώστη με τις βασικές έννοιες και την αλγοριθμική σκέψη. Στη συνέχεια, αναλύει όλα τα χαρακτηριστικά της Python, με έναν ιδιαίτερα εποπτικό και επεξηγηματικό τρόπο. Το βιβλίο δεν προϋποθέτει γνώσεις προγραμματισμού, και βοηθά τον αναγνώστη να εξοικειωθεί εύκολα και γρήγορα με τη φιλοσοφία του προγραμματισμού και να κατανοήσει πλήρως τα στοιχεία της γλώσσας. Ο πεπειραμένος προγραμματιστής θα βρει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση των μηχανισμών της γλώσσας, πλήρη κάλυψη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της, καθώς και υλοποιήσεις εξειδικευμένων αλγορίθμων και τεχνικών προγραμματισμού.
Στο βιβλίο εξετάζονται διεξοδικά τα παρακάτω θέματα:

Διαχείριση μνήμης και οντότητες της Python
Βασικοί τύποι δεδομένων, παραστάσεις, εντολές ελέγχου και επανάληψης
Συναρτήσεις, γεννήτριες και επαναλήπτες
Λίστες, πλειάδες, σύνολα λεξικά, bytes και bytearrays
Χειρισμός αρχείων
Αναδρομικές συναρτήσεις, αλγόριθμοι αναζήτησης και ταξινόμησης
Ουρές και στοίβες, και ο τρόπος υλοποίησής τους στην Python
Αντικειμενοστρεφής προγραμματισμός, κλάσεις και αντικείμενα
Πολυμορφισμός, υπερφόρτωση τελεστών και κληρονομικότητα
Διαχείριση εξαιρέσεων
Το IDLE, το ολοκληρωμένο περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών της Python

•Κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει επίσης λυμένα παραδείγματα, μια σύντομη ανασκόπηση, τα συχνότερα λάθη που γίνονται, καθώς και ασκήσεις διαφορετικών βαθμών δυσκολίας. Η δομή αυτή καθιστά το βιβλίο ιδανικό για εκπαιδευτική χρήση.
•Με αποσπώμενη κάρτα αναφοράς.


Ο Νίκος Χατζηγιαννάκης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Η/Υ της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και κάτοχος Master στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Bath της Αγγλίας. Από το 1987 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση στους Η/Υ ως εισηγητής, υπεύθυνος σπουδών, και ιδιοκτήτης εργαστηρίου ελευθέρων σπουδών πληροφορικής, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 15.000 ώρες διδασκαλίας σε θέματα προγραμματισμού και χειρισμού Η/Υ. Παράλληλα, ως ειδικός επιστήμων σε θέματα ανάλυσης και σχεδίασης συστημάτων Η/Υ του Υπουργείου Αιγαίου και Nησιωτικής Πολιτικής, έχει αναλάβει τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη πρωτοποριακών πληροφοριακών συστημάτων για τον Δημόσιο τομέα.






e-mail Facebook Twitter