Η δυτική Φραγκίστα (Ευρυτανία και οικισμοί). Α΄ τόμος


Συγγραφέας : Παπαλουκάς, Χαράλαμπος
Εκδότης : Παπαλουκάς Χαράλαμπος
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-5282-89-9
Σελίδες : 420
Κατηγορίες : Ιστορία

57.44 € 51.70 €




Η αλήθεια είναι ότι είναι πασίγνωστο ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, αλλά πάντα είναι άγνωστες οι συνθήκες και οι σκοποί κάτω από τους οποίους δημιουργούνται οι αιτίες της επανάληψης. Η επανάληψη πολλές φορές θεωρείται κάτω από την άγνοια ως κάτι το απολύτως νέο και ίσως και δια πρώτη φορά συμβάν.
Υπό αυτές τις συνθήκες οι επιστήμες ως υποχείριες οικονομικών συμφερόντων και κατά επέκταση πολιτικών έχουν χάσει πλέον την αξιοπιστία τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποτε ήταν αξιόπιστες. Η Ιστορία αυτή καθαυτή είναι η πλέον προβληματική, ιδιαίτερα για τον σημερινό γεωγραφικό χώρο και αυτό οφείλεται στο ότι η παιδεία δεν είναι Ελεύθερη και είναι «εθνική και χριστιανική» με το εθνικό και το χριστιανικό να κρίνεται εκ της εκάστοτε πολιτικής, με τις συνακόλουθες συνέπειες.
Η παρούσα μελέτη αποτελεί σφραγίδα για την πολιτιστική και κοινωνική εξέλιξη και φέρνει μνήμες από το μακρύ παρελθόν μέχρι τα νεώτερα χρόνια και το σημαντικό είναι ότι δίνει την ευκαιρία στον ερευνητή να κάνει νέες έρευνες σημαντικές σε τοπικό επίπεδο με πανελλαδική επιστημονική αξία και σημαντική συμβολή στην Εθνική και την Ορθόδοξη Χριστιανική ηθική.







e-mail Facebook Twitter