Η επικοινωνία και ο Τύπος


Συγγραφέας : Δρογίδης, Δημήτριος Α.
Εκδότης : University Studio Press
Έτος έκδοσης : 2009
ISBN : 978-960-12-1811-3
Σελίδες : 253
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Επικοινωνία (Κοινωνικές επιστήμες) Δημοσιογραφία - Ιστορία Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ελλάς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης - Ιστορία

15.00 € 12.60 €




Tο βιβλίο αυτό κάνει μια αναδρομή στην ιστορία του Τύπου από την αρχή του γραπτού λόγου (δίσκος της Φαιστού) έως τα μεγάλα ειδισεογραφικά πρακτορεία. Κάνει σύντομη αναφορά στους σταθμούς της έντυπης δημοσιογραφίας ανά τον κόσμο και αναλύει το ρόλο του Τύπου σε επικοινωνιακό επίπεδο μέσα από την είδηση, τη διαφήμιση, το μήνυμα, την πληροφορία κλπ. Ακόμη περιλαμβάνει μια αναφορά στην Ιστορία του Ελληνικού Τύπου και προσπαθεί να δώσει το φαινόμενο της έντυπης δημοσιογραφίας στις πραγματικές του διαστάσεις.

Ο Δημήτριος Α. Δρογίδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1966. Το 1986 τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και το 1990 το Γαλλικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από το 1990 είναι διορισμένος δάσκαλος και σήμερα υπηρετεί ως σχολικός σύμβουλος Π.Ε. στη Νάουσα. Ασχολήθηκε με την Ιστορία, την Ψυχολογία και τις Επιστήμες Επικοινωνίας. Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων και συμμετείχε σε ημερίδες κι επιστημονικά συνέδρια. Σήμερα είναι Διδάκτορας Ιστορίας του Πανεπιστημίου Paris 1 Pantheon Sorbonne και τ. Υπότροφος της UNESCO. Είναι μέλος της Ένωσης Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας, μέλος της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας και μέλος της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας. Για το συγγραφικό του έργο τιμήθηκε από το Σύνδεσμο Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας (2.3.2001). Από πολύ νωρίς μελέτησε και έγραψε σε όλα σχεδόν τα είδη του γραπτού λόγου (Ιστορικές Μελέτες, Αρθρογραφία, Ποίηση, Στίχο, Σενάριο, Ανακοινώσεις, Ομιλίες). Αποσπάσματα από ανέκδοτες Ποιητικές Συλλογές συμπεριλήφθηκαν στο "Ανθολόγιο Λεσβίων Ποιητών" του Κώστα Μίσσιου (Μυτιλήνη 1998) ενώ βιβλία του κυκλοφορούν από το 1996.






e-mail Facebook Twitter