Η περιβαλλοντική σκέψη στον 20ο αιώνα


Συγγραφέας : Μανωλάς, Ευάγγελος Ι.
Εκδότης : Δίσιγμα
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-202-056-2
Σελίδες : 352
Κατηγορίες : Περιβάλλον - Προστασία

30.00 € 24.00 €




Το παρόν βιβλίο εξετάζει 18 προσωπικότητες του 20ου αιώνα που συνέβαλλαν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος σε εθνικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε κεφάλαιο προσφέρει βιογραφικές πληροφορίες για το άτομο που μελετά, παρουσιάζει τις δραστηριότητες και τις επιτυχίες του και αξιολογεί την επιρροή του.

Κάθε κείμενο είναι γραμμένο σε γλώσσα προσιτή, προκαλεί το ενδιαφέρον και ενθαρρύνει την περαιτέρω διερεύνηση για το βίο, το έργο και την επιρροή της κάθε προσωπικότητας με την οποία καταπιάνεται.

Το έργο αυτό είναι χρήσιμο για κάθε φοιτητή που ασχολείται με περιβαλλοντικά ζητήματα αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο αναγνώστη.


Ο Ευάγγελος Μανωλάς σπούδασε Μαθηματικά και Εφαρμοσμένη Στατιστική στα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης και Οξφόρδης. Επί σειρά ετών, ασχολήθηκε με διεπιστημονική έρευνα, ως ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και έχει διδάξει Μεθοδολογία Έρευνας και Στατιστική σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.






e-mail Facebook Twitter