Η σιωπή της ιστορίας

Νότια, Ανατολική και κεντρική Τουρκία μέσα από ταξιδιωτικό ημερολόγιο Λαοί πόλεις μνημεία
Συγγραφέας : Παπαδοπούλου - Συμεωνίδου, Παρύσατις
Εκδότης : Σταμούλης Αντ.
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-953-366-9
Σελίδες : 236
Σχήμα : 24x17
Κατηγορίες : Αθήνα - Ιστορία

20.24 € 14.17 €




Ο αρχαίος και βυζαντινός πολιτισμός έχει καταστραφεί εκεί όπου έπρεπε (σύμφωνα με την πολιτική της Τουρκίας) να αναδειχθεί/επιβληθεί ο σελτζουκικός/οθωμανικός που σήμερα διέπει μέσα από τα μνημεία (η αποκλειστικότητα σε τζαμιά και ιεροδιδασκαλεία) την πολιτική διεκδίκησης της εύνοιας της ιστορίας, μέχρι του σημείου να επιβάλλει την σιωπή της. [...]
Τα προβλήματα δεν μπορούν να επιλυθούν τοπικά. Ακόμα και η απόδοσή τους ως προβλημάτων διατοπικών είναι ξεπερασμένη. Σε παγκόσμια σφαίρα θα πρέπει να αναζητηθούν νέες αφετηρίες και νέοι φορείς για νέους κώδικες. Και σε μια τέτοια εκκίνηση μόνον ο πολιτισμός μπορεί να αντιμετωπίσει την αλήθεια και να επιβάλει την αποδοχή της.


Η Παρύσατις Παπαδοπούλου - Συμεωνίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί και επί δέκα χρόνια μαθήτρια του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, συνέχισε σπουδές αρχιτεκτονικής, μουσικής, ακουστικής και πολεοδομίας - χωροταξίας στην Αυστρία και Γερμανία. Παρακολούθησε, επίσης στη Γερμανία, "Σπουδές Ανατολικής Ευρώπης". Στα άμεσα ενδιαφέροντά της εντάσσονται ζητήματα ανάπτυξης και πολιτικής, ζητήματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, καθώς και έρευνα αρχείων. Μέλος επιτροπών (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) επιστημονικών εκδόσεων, συνεδρίων, σεμιναρίων κ.λπ. καθώς και επιτροπών στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού. Μέλος συλλόγων σωματείων και άλλων φορέων.






e-mail Facebook Twitter