Θα σε δω στην πρεμιέρα. Το κουδούνι. Λύκοι τον Αύγουστο


Συγγραφέας : Αλεξίου, Δημήτρης Σ.
Εκδότης : Αιγόκερως
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-322-713-7
Σελίδες : 208
Κατηγορίες : Νεοελληνικά θεατρικά έργα

13.78 € 12.40 €




Τρία θεατρικά έργα, γραμμένα από τον ίδιο συγγραφέα, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, με μοναδικό ίσως κοινό στοιχείο την αποκάλυψη. Μέσα από αριστοτεχνικά κατασκευασμένους χαρακτήρες που ξεδιπλώνονται σταδιακά και εις βάθος, αποκαλύπτεται τι συμβαίνει πίσω από κουρτίνες και πόρτες, αλλά κυρίως τι κρύβεται πίσω από τις φαινομενικά πιο απλές μας πράξεις.
Θα σε δω στην πρεμιέρα: Μία σπαρταριστή κωμωδία καταστάσεων για τον τρελό παρα-σκηνιακό κόσμο του θεάτρου που δεν φωτίζεται όσο πρέπει από τα φώτα της σκηνής.
Το κουδούνι: Ένα δράμα για τα μυστικά που ποτέ δε βγήκαν στο φως και τις επιθυμίες που ποτέ δεν εκφράστηκαν όταν έπρεπε. Ένα δράμα που ο καθένας θα βρει μέσα του κάτι από τον εαυτό του. (Βραβείο Eurodram 2022 για πρωτότυπο έργο στην ελληνική γλώσσα).
Λύκοι τον Αύγουστο: Μία μαύρη κωμωδία-θρίλερ για τη μητριαρχία που μπορεί να αποκτήσει χαρακτηριστικά πατριαρχίας. Πότε η φιλία γίνεται συνενοχή και πότε η αγάπη γίνεται καταπίεση; Λύκοι υπάρχουν πάντα και παντού.


Ο Δημήτρης Αλεξίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Η καταγωγή του είναι από το Αγρίνιο και τη Σκύρο. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, όπου σπούδασε νομικές επιστήμες, το 1995. Παράλληλα διατέλεσε μέλος, πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ομίλου Ελληνικών Λαϊκών Χορών "Ελένη Τσαούλη", από το 1991 έως το 2005, διδάσκοντας ελληνικούς χορούς και συμμετέχοντας σε εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα της ελληνικής λαϊκής παράδοσης για παιδιά δημοτικού σχολείου. Είναι δικηγόρος και ζει στην Αθήνα με την επίσης δικηγόρο σύζυγο του Κάρυ Αερικού και τις δυο τους κόρες.






e-mail Facebook Twitter