Ιατρική βιοχημεία


Συγγραφέας : Baynes, John
Εκδότης : Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος έκδοσης : 2022
ISBN : 978-960-583-553-8
Σελίδες : 816
Κατηγορίες : Ιατρική Βιοχημεία

128.00 € 120.32 €




Πλήρως αναθεωρημένο πλέον, αυτό το καταξιωμένο βιβλίο συνδέει αποτελεσματικά τη βασική Βιοχημεία με την καθημερινή πρακτική της Ιατρικής.
Θα μάθετε βασικές επιστημονικές έννοιες και θα τις δείτε εικονογραφημένες μέσω κλινικών περιπτώσεων που περιγράφουν ασθενείς που πιθανώς θα συναντήσετε στην κλινική σας εκπαίδευση. Θα μάθετε επίσης τη χρήση των εργαστηριακών δοκιμασιών για να διαγιγνώσκετε και να παρακολουθείτε τις πιο σημαντικές παθήσεις.
Φτάνοντας στα χέρια σας με διεξοδικό αλλά κατανοητό τρόπο, αυτή η νέα έκδοση της Ιατρικής Βιοχημείας αναδεικνύει τις τελευταίες εξελίξεις στη ρυθμιστική και μοριακή βιολογία, στη μεταγωγή σημάτων, στη βιοχημεία και στους βιολογικούς δείκτες των χρόνιων νοσημάτων, στη βιοπληροφορική και σε νεοεμφανιζόμενα πεδία της έρευνας στον τομέα της βιοτεχνολογίας (-omics). Αναδεικνύει τα πιο σημαντικά παγκόσμια ιατρικά θέματα –συμπεριλαμβανομένων του σακχαρώδους διαβήτη, της παχυσαρκίας και της δυσθρεψίας, του καρκίνου και της αρτηριοσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου– και επισημαίνει τον ρόλο της διατροφής και της άσκησης στην Ιατρική.
Παρουσιάζοντας μια ομάδα ειδικών συμμετεχόντων που περιλαμβάνουν ερευνητές οι οποίοι εμπλέκονται στην έρευνα αιχμής, καθώς και πεπειραμένους κλινικούς, το βιβλίο παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό κλινικής πρακτικής και έρευνας προσαρμοσμένο στο σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών.
Διαβάστε τα κεφάλαια που εστιάζουν στα όργανα τα οποία αναφέρονται στη βιοχημεία των οστών, του νεφρού, του ήπατος, των πνευμόνων και των μυών· και τα κεφάλαια που εστιάζουν στα συστήματα τα οποία αναφέρονται στη βιοχημεία του ανοσοποιητικού και ενδοκρινικού συστήματος, στη νευροχημεία και στη νευροδιαβίβαση, καθώς και στον καρκίνο.







e-mail Facebook Twitter