Ιερός Γάμος 5ος Τόμος


Εκδότης : Σπαγειρία
Έτος έκδοσης : 1997
ISBN :
Σελίδες : 404
Σχήμα : 14x21
Κατηγορίες : Αγάπη Σεξ (Ψυχολογία) Οικογένεια - Ψυχολογικές απόψεις Σεξ (Φυσιολογία, Ανθρώπινη)

21.20 € 15.90 €




Το θέμα των σελίδων που ακολουθούν είναι ο έρωτας, η αγάπη, το σεξ, η πιο στενή ανθρώπινη σχέση έξω από τον κύκλο της οικογένειας. Οι άνθρωποι όλων των εποχών έχουν δει αυτή τη σχέση όχι μόνο σαν κάτι το ιδιαίτερα ζωτικό, αλλά ταυτόχρονα σαν ένα αιώνιο και ανεξιχνίαστο μυστήριο. […]

 

Η δυσκολία και ο πολύπλοκος μηχανισμός του θέματος απαιτούν μία διατύπωση όσο το δυνατό πιο απλή και λεπτομερειακή για να μην μείνει κρυφή καμμιά πτυχή αυτής της εξω-ανθρώπινης πνοής. Αλλά η δυσκολία δεν περιορίζεται στην φύση του ερωτικού στοιχείου. Επεκτείνεται και στην καθαρά ανθρώπινη φύση, με τους άπειρους αμυντικούς μηχανισμούς της που, όχι μόνο εμποδίζουν την απρόσκοπτη εκδήλωση του έρωτα, αλλά που πολλές φορές τον διαστρεβλώνουν ή τον πνίγουν. Η συνύπαρξη των δύο στοιχείων, του ανθρώπινου-χρονικού και του ερωτικού-διαχρονικού, σπάνια εμφανίζεται αρμονική. Άλλοτε το ερωτικό στοιχείο θριαμβεύει συντρίβοντας τον άνθρωπο, άλλοτε ο άνθρωπος πνίγει το ερωτικό στοιχείο. Ο αρμονικός γάμος ανάμεσα στα δύο αυτά ανομοιογενή στοιχεία αποτελεί επίτευγμα, έπειτα από μεγάλο μόχθο και πόνο. Αλλά όταν επιτευχθεί βρίσκουν την πλήρη δικαίωσή τους και τα δύο στοιχεία.

 

Η άγνοια της φύσης του έρωτα, που συμβαδίζει με την άγνοια της ανθρώπινης φύσης, γίνεται πρόξενος μεγάλης δυστυχίας στον άνθρωπο. Αυτή ακριβώς η δυστυχία χρησίμευσε σαν έναυσμα για να δοθούν οι σελίδες αυτές στη δημοσιότητα. Αν κατορθώσουν να ρίξουν έστω και λίγο φως στην κατανόηση του διαχρονικού αυτού στοιχείου καθώς διασταυρώνεται με το χρονικό ανθρώπινο ον, θα έχουν επιτελέσει τον προορισμό τους.







e-mail Facebook Twitter