Ιστορίες του Κάδμου


Συγγραφέας : Λευτέρης Ευμορφόπουλος
Εκδότης : Συμπαντικές Διαδρομές
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-607-403-5
Σελίδες : 174
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα Φανταστική λογοτεχνία

12.00 € 10.80 €




Ταρτάρεια οροσειρά. Πατρίδα της φυλής του Όδοντα. Ορεσίβιοι κυνηγοί, απομονωμένοι από τους κοντινότερους γείτονές τους, αλλά καθόλου απομονωμένοι από τη φύση, τα αγαθά της και τους κινδύνους της.
Ο Κάδμος, γιος του Αρίαδμου και εγγονός του Τάριδμου, μας συστήνεται και μας συστήνει τον παγωμένο και σκληρό κόσμο της Ταρτάρειας οροσειράς μέσα από τις ιστορίες του, που δεν περιορίζονται όμως στον τόπο γέννησής του. Θα τον γνωρίσετε ως ατρόμητο παιδί, ανήσυχο έφηβο, ευαισθητοποιημένο νεαρό άντρα, αιμοδιψή ενήλικα και, εν τέλει, κουρασμένο σε σώμα και ψυχή υπερήλικα.
Αυτές είναι οι ιστορίες του. Οι περιπέτειές του, που δεν σταμάτησαν να τον περιτριγυρίζουν από την αυγή έως το σούρουπο της ζωής του. Ή που δεν σταμάτησε ο ίδιος να τις κυνηγάει.
Θα συναντήσετε τέρατα καλοκάγαθα ή θανάσιμα, ομορφιές και παγίδες της φύσης, υπερφυσικές και απάνθρωπες δυνάμεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς, θα συναντήσετε και ανθρώπους. Σκληρούς, αγαπησιάρικους, κακόψυχους, αποφασισμένους, τρομαγμένους, ακούραστους.
Μήπως, τελικά, οι μάχες μεταξύ προσωπικοτήτων αφήνουν βαθύτερα σημάδια από τις μάχες για επιβίωση; Αντί να συγκρούεται με τον πεισματάρη πατέρα του, ο Κάδμος προτιμούσε να μάχεται εναντίον ενός πληγωμένου αγριογούρουνου ή ενός λυσσασμένου, τυφλού αόλυκου. Έχοντας όμως έναν γοριλάνθρωπο στο πλευρό του. Ίσως και έναν τρικέρατο. Άντε και έναν νάνο-μάγο.

Πριν ανοίξετε αυτό το βιβλίο, φτιάξτε ένα ζεστό ρόφημα και καθίστε μπροστά στη φωτιά. Κάνει πολύ κρύο εκεί πάνω.







e-mail Facebook Twitter