Κάλυμνος


Επιμελητής : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Ανάβαση
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-960-8195-94-3
Κατηγορίες : Ελλάς - Χάρτες
Σειρά : Topo Islands

8.50 € 5.95 €




Πεζοπορικός χάρτης της Καλύμνου σε κλίμακα 1:25.000

Η Κάλυμνος είναι νησί του αρχιπελάγους των Δωδεκανήσων, και αναρριχητικός προορισμός της Μεσογείου με περισσότερες από 2000 αναρριχητικές διαδρομές. Ο πεζοπορικός χάρτης της Καλύμνου είναι αδιάβροχος και ανθεκτικός στο σκίσιμο. Ο χάρτης δείχνει όλα τα μονοπάτια πεζοπορίας και τις τοποθεσίες αναρρίχησης.

Διαθέτει γραμμές περιγράμματος κάθε 20 μέτρα με σκίαση λόφων. Ο χάρτης δείχνει χωματόδρομους σε κακή κατάσταση, με αποστάσεις σημειωμένες σε πολλές τοπικές διαδρομές, καθώς και τοποθεσίες χώρων στάθμευσης και πρατηρίων καυσίμων. Σημειώνονται επίσης στάσεις της τοπικής υπηρεσίας λεωφορείων. Τα μονοπάτια διακρίνουν μεταξύ ευρειών και καλά καθορισμένων ή στενών και/ή κακώς καθορισμένων διαδρομών. Τα σύμβολα υπογραμμίζουν διάφορες εγκαταστάσεις και σημεία ενδιαφέροντος. Όλα τα τοπωνύμια είναι με ελληνικό και λατινικό αλφάβητο.

Στην πίσω όψη ολόκληρο το νησί εμφανίζεται σε έναν ελαφρώς απλοποιημένο χάρτη στην ίδια κλίμακα, που έχει σχεδιαστεί για να επισημαίνει προτεινόμενα μονοπάτια πεζοπορίας με σχολιασμούς με χρήσιμες σημειώσεις, καθώς και πολλές τοποθεσίες αναρρίχησης. Το υπόμνημα του χάρτη και όλο το κείμενο περιλαμβάνει αγγλικά.

Από τα επικίνδυνα βάθη της σπογγαλιείας μέχρι τους εντυπωσιακούς τοίχους αναρρίχησης, το άγονο νησί της Κάλυμνου έχει κάτι το μεγαλειώδες και σε καλεί να ξεπεράσεις τα όριά σου.
Ακολουθήστε τα μονοπάτια του χάρτη, και ανακαλύψτε κρυμμένες παραλίες προϊστορικές σπηλιές, μοναδικούς βράχους και ένα τοπίο διάσπαρτο με μνημεία.

Χάρτης τυπωμένος σε polyart, ανακυκλωμένο πλαστικό χαρτί, αδιάβροχο και που δεν σκίζεται.







e-mail Facebook Twitter