ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ


Συγγραφέας : Frederica Mathewes-Green
Εκδότης : Εν πλω
Έτος έκδοσης : 2020
ISBN : 978-960-619-057-5
Σελίδες : 472
Σχήμα : 14x21
Κατηγορίες : Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία

16.00 € 11.20 €




Στην καρδιά μας κρύβεται, από τη στιγμή της βάπτισής μας, το ίδιο το Άγιο Πνεύμα. Η προσευχή Του βρίσκεται μέσα μας: «Εμείς δεν ξέρουμε ούτε τι ούτε πώς να προσευχηθούμε. Το Πνεύμα όμως δέεται για χάρη μας, μέσα από στεναγμούς που δεν μπορούν να εκφραστούν με λέξεις» (Ρωμ. 8:26). Ο νους κατεβαίνει στην καρδιά και διαπιστώνει ότι ο Κύριος βρίσκεται ήδη εκεί. Αρχίζουμε να γινόμαστε αυτό που προαιωνίως προοριζόμαστε να είμαστε.

Νομίζουμε ότι η καρδιά είναι ένας μικρός, προσωπικός χώρος, αλλά η επιμονή στην προσευχή αποκαλύπτει ότι ένας τόσο μικρός χώρος μπορεί να περιέχει το άπειρο, όπως και η μήτρα της Θεοτόκου. «Η βασιλεία του Θεού είναι κιόλας μέσα σας».

 

Μια σύγχρονη ξενάγηση στην Ορθόδοξη πίστη και ζωή

για όσους θέλουν να γνωρίσουν εξαρχής ή να ξαναθυμηθούν

τις γοητευτικές γωνιές της Παράδοσής μας.

 

«Ναι, το βιβλίο αυτό θα αλλάξει ζωές!»

Eric Metaxas

 

«Ένα θαυμάσιο βιβλίο για το κοινό μας σπίτι  που λέγεται Εκκλησία!»

π.  Andrew Louth


Η Φρεντερίκα Μάθιους-Γκρην είναι συγγραφέας με μεγάλο εύρος δημοσιευμάτων: έχει εκδώσει 10 βιβλία και περίπου 800 άρθρα σε περιοδικά και εφημερίδες, όπως Washington Post, Christianity Today, Smithsonian και Wall Street Journal. Είναι τακτική σχολιάστρια του ραδιοφωνικού σταθμού National Public Radio (NPR), έχει δική της στήλη στο Religion News Service, Beliefnet.com και Christianity Today, ενώ ψηφιακά αρχεία με ομιλίες και σχόλιά της ανεβαίνουν συχνά στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ancient Faith Radio. Βιβλία της όπως το Καλώς ήλθατε στην Ορθόδοξη Εκκλησία (2015), Η προσευχή του Ιησού (2009), Ενώπιον της Ανατολής: Το ταξίδι μιας προσκυνήτριας στα μυστήρια της Ορθοδοξίας (1997) και Ο φωτισμός της καρδιάς: Ο αρχαίος χριστιανικός δρόμος για τη μεταμόρφωση (2001) έχουν ασκήσει μεγάλη επιρροή στο χριστιανικό αναγνωστικό κοινό της Αμερικής, όχι μόνο στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και των άλλων χριστιανικών ομολογιών. Έχει προσκληθεί επανειλημμένως ως ομιλήτρια στα Πανεπιστήμια Yale, Harvard, Princeton, Wellesley, Cornell, Calvin, Baylor και Westmont, ενώ της έχει απονεμηθεί ο τίτλος της Επιτίμου Διδάκτορος από το Πανεπιστήμιο King. Μαζί με τον σύζυγό της π. Γρηγόριο Mathewes-Green κατοικούν στη Johnson City, του Tennessee. Τα τρία τους παιδιά είναι παντρεμένα κι έχουν τις δικές τους οικογένειες, που της έχουν χαρίσει δέκα τέσσερα εγγόνια.






e-mail Facebook Twitter