Καστοριάδης

Στοχαστής της οικολογικής δημοκρατίας και πρόδρομος της αποανάπτυξης
Συγγραφέας : Latouche, Serge
Μεταφραστής : Καράμπελας, Γιώργος Θ.
Εκδότης : Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 978-960-99681-4-0
Σελίδες : 16
Σχήμα : 14x14
Κατηγορίες : Στοχαστές Δημοκρατία - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις Κοινωνικές επιστήμες - Φιλοσοφία και θεωρία Φιλοσοφία, Σύγχρονη
Σειρά : Μικρά Θεωρητικά Κείμενα

1.60 € 1.12 €




Ο γάλλος διανοητής Σερζ Λατούς προσπαθεί σε αυτό το μικρό κείμενο να ταξινομήσει ένα σύνολο θεματικών που εντάσσονται στο σχέδιο για μια κοινωνία της αποανάτυξης και συνηχούν με τη σκέψη του Καστοριάδη. Η ταξινόμηση αυτή γίνεται γύρω από δύο κύριους άξονες: την οικολογική δημοκρατία, αφενός, και την αποαποικιοποίηση του φαντασιακού, αφετέρου.

Ο Σερζ Λατούς γεννήθηκε το 1940 στη Βαν. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, φιλοσοφία και οικονομικές επιστήμες. Είναι ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Paris-Sud (Ορσέ) και ειδικός στις οικονομικές και πολιτικές σχέσεις Βορρά-Νότου και στην επιστημονολογία των κοινωνικών επιστημών. Έχει διδάξει επίσης στη Λιλ της Γαλλίας, καθώς και στο Κονγκό και στο Λάος. Από το 2002 έχει αφιερωθεί στη μελέτη της απο-ανάπτυξης. Κυριότερα έργα του: "Η άλλη Αφρική: ανάμεσα στο δώρο και την αγορά" 1998, "Το "ά-λογο του οικονομικού λόγου" 2001, "Δικαιοσύνη δίχως όρια" 2003, "Η αποαποικιοποίηση του φαντασιακού" 2003, κ.ά.






e-mail Facebook Twitter