Κενά τεκμαιρόμενα


Συγγραφέας : Λειβαδάς, Γιάννης
Εκδότης : Εκάτη
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-408-345-9
Σελίδες : 54
Κατηγορίες : Νεοελληνική ποίηση

8.48 € 7.63 €




Τα Κενά Τεκμαιρόμενα εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 2017. Η πρώτη έκδοση παρέμεινε για καιρό εξαντλημένη. Εδώ η ποιητική σύνθεση παρουσιάζεται εκ νέου επιμελημένη.

«…Χαμένος μέσα σ’ αυτό που απουσιάζει, αυτή είναι η άπταιστη κουβέντα... Ξεπερασμένος από / τις επετείους της ομαλότητας, το λειψό που λογχίζει / το άδειο, το παραχαραγμένο. Αναμετρούμαι με περιγράμματα / που βρίσκουν την ουσία τους στη μορφή μου. / Τα λίγα και καλά με υποτροπίασαν. / Mου φέρνει κάποια ισορροπία το επαχθές πως / δεν είμαι όσο / ηλίθιος θα ήθελα·/ τουτέστιν σύξυλος μ’ εκείνα που αποτρέπονται. / Λες και είμαι ζωντανός, δίχως αυτό να εμπίπτει: / τρέχουσα ανανέωση, ως φημισμένη, παράλογη / λόγω υπερκινητικής ειρήνης, δυστοκία…» [Παρίσι 2013–2015].


Ο Γιάννης Λειβαδάς γεννήθηκε το 1969 στην Καλαμάτα. Πέρα από εκδότης, βιβλιοπώλης, αρθρογράφος και μεταφραστής έχει εργαστεί σε πάμπολλους άλλους τομείς. Ποιήματά του έχουν δημοσιευθεί επίσης στον αμερικανικό, τον γαλλικό, τον κροατικό, τον ινδικό, τον ιρλανδικό, τον ισπανικό και τον σερβικό λογοτεχνικό Τύπο. Ζει στο Παρίσι. http://livadaspoetry.blogspot.com






e-mail Facebook Twitter