Κύηση Και Τοκετός Υψηλού Κινδύνου


Συγγραφέας : Gilbert, Elizabeth
Εκδότης : Ιατρικές Εκδόσεις Λαγός Δημήτριος
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-7875-87-7
Σελίδες : 634
Σχήμα : 21x28

  0.00 €




Οι σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις παρέχουν στις γυναίκες που βιώνουν μια κύηση υψηλού κινδύνου καθώς και στις οικογένειές τους, αυξημένες πιθανότητες θετικής έκβασης. Η βασισμένη σε αποδείξεις μαιευτική πρακτική και η ιατρική βιβλιογραφία αποτέλεσαν τις βασικές πηγές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη συγγραφή του παρόντος βιβλίου, όπως π.χ. οι ανασκοπήσεις της Cochrane, μιας βάσης δεδομένων για συστηματικές ανασκοπήσεις, και οι βασισμένες σε αποδείξεις κατευθυντήριες οδηγίες κλινικής πρακτικής από οργανισμούς όπως ο Οργανισμός για την Έρευνα και την Ποιότητα στην Υγεία (Agency for Healthcare Research and Quality, AHRO), το Εθνικό Κέντρο Οδηγιών (National Quideline Clearinghouse, NGC), το Ινστιτούτο Βελτίωσης Κλινικών Συστημάτων (Institute for Clinical Systems Improvement, ICSI), και η Καναδική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία (Society of Obstetricians and Gynecologists of Canada, SOGC), καθώς και αναφορές από επαγγελματικούς οργανισμούς, όπως π.χ. η AWHONN και το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG). Ως μαίες έχουμε καθήκον να διατηρούμε την πρακτική μας εναρμονισμένη με τις σύγχρονες γνώσεις και τις βασισμένες σε αποδείξεις κατευθυντήριες οδηγίες. Οι μαίες διαδραματίζουν αποφασιστικό ρόλο στη διασφάλιση της παροχής της βέλτιστης φροντίδας στις γυναίκες και στα έμβρυά τους. Οι μαίες σε όλες τις δομές υγείας πρέπει να διαθέτουν γνώσεις σχετικά με την ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου, πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες πρόληψης χρησιμοποιώντας εναλλακτικές και συμπληρωματικές θεραπείες, και να παρεμβαίνουν κατάλληλα όταν εμφανιστούν επιπλοκές. Δυστυχώς, πολλές γυναίκες δεν λαμβάνουν επαρκή προγεννητική φροντίδα και απευθύνονται στο σύστημα υγείας μόνο αφού εμφανιστούν επιπλοκές. Επειδή οι γυναίκες αυτές αναζητούν βοήθεια σε δομές υγείας διαφόρων τύπων, οι μαίες που εργάζονται σε κλινικές, τμήματα επειγόντων και δομές πρωτοβάθμιας υγείας πρέπει επίσης να επαγρυπνούν για περιγεννητικές επιπλοκές και να είναι προετοιμασμένες για την παροχή άμεσης φροντίδας σταθεροποίησης σε εξωτερικές ή νοσηλευόμενες ασθενείς.
Το παρόν βιβλίο (Κύηση και Τοκετός Υψηλού Κινδύνου) έχει σχεδιαστεί ως ένας πρακτικός οδηγός αναφοράς ώστε να παρέχει ενδελεχείς πληροφορίες σε συνοπτική, εύχρηστη και προσβάσιμη μορφή. Είναι γραμμένο με σαφήνεια και περιέχει πολλούς πίνακες και πλαίσια ώστε να διευκολύνει την κατανόηση και την εύκολη ανάκτηση πληροφοριών. Η μαιευτική διεργασία λειτουργεί ως οργανωτικό πλαίσιο για συζήτηση σχετικά με την προληπτική αλλά και την επείγουσα φροντίδα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Οι μαιευτικές παρεμβάσεις βασίζονται σε συστάσεις πρακτικής που είναι βασισμένες σε αποδείξεις. [...]


Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είναι η συγγραφέας των διηγημάτων "Pilgrims" (υποψήφιο για το βραβείο Pen/Hemmingway), το μυθιστόρημα "Stern Men" και το αυτοβιογραφικό "The Last American Man" (υποψήφιο για τα National Book Award και Notable Book Award των Νιου Γιόρκ Τάιμς για το 2002). Συνεργάζεται με το αμερικανικό περιοδικό GQ, όπου ήταν δύο φορές υποψήφια του National Magazine Award για την εξαιρετική γραφή της. Τον τελευταίο καιρό, η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ ζει μεταξύ Φιλαδέλφειας και Βραζιλίας.






e-mail Facebook Twitter