Λαϊκά μονοπάτια

Η ιστορία και οι συνεντεύξεις μια ζωής
Συγγραφέας : Ευθυμίου, Γιάννης
Εκδότης : Next Records
Έτος έκδοσης : 2018
ISBN : 978-618-00-0044-3
Σελίδες : 64
Σχήμα : 23x17
Κατηγορίες : Λαϊκά τραγούδια, Ελληνικά Τραγούδια, Ελληνικά - Ιστορία Μουσική, Ελληνική - Ιστορία Συνεντεύξεις Τραγουδιστές - Ελλάς

20.00 € 16.00 €




Δέκα συνεντεύξεις μαζί με τους προλόγους (πώς πάρθηκαν, δυσκολίες κ.τ.λ.), με τους μύθους του λαϊκού τραγουδιού. Καζαντζίδης Στέλιος, Διονυσίου Στράτος, Σακελαρίου Ρίτα, Δερβενιώτης Θόδωρος, Μπιθικώτσης Γρηγόρης, Ζαμπέτας Γιώργος, Μοσχολιού Βίκυ, Καλδάρας Απόστολος, Βοσκόπουλος Τόλης, Μαριννέλα.

Ο Γιάννης Ευθυμίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Άγιο Λουκά της Λαμίας. Από τα μαθητικά του χρόνια στη γενέτειρα, του άρχισε να φαίνεται η έφεση του στο ραδιόφωνο. Τα πρώτα χρόνια του γυμνασίου (1974) κατασκευάζει πειρατικό ραδιόφωνο στα μεσαία και αρχίζει εκπομπές ασχολούμενος και με το λαϊκό τραγούδι. Με την άνθηση της ιδιωτικής ραδιοφωνίας (1987) συμμετέχει ενεργά στην ίδρυση και κατασκευή του δημοτικού ραδιοφώνου της πόλης (Πολύχρωμα FM 95,1). Το 1989 έρχεται στην Αθήνα και με τη βοήθεια του καλού του φίλου αείμνηστου Παναγιώτη Γεραμάνη αρχίζει να εργάζεται ως νυχτερινός αστυνομικός συντάκτης στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", ενώ συγχρόνως συνεργάζεται και με τη βραδινή ζώνη του ραδιοφώνου του Οργανισμού Λαμπράκη (TOP FM 92,1). Η αυγή του 1992 τον βρίσκει να κάνει εκπομπή παραδοσιακού τραγουδιού με το αείμνηστο Αριστείδη Μόσχο στο δημοτικό ραδιόφωνο των Άνω Λιοσίων (Ξένιος FM 94,3) και με διευθυντή το καλό του φίλο το Λάκη Χαλκιά. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και το 1994 γράφεται στη σχολή Δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Αλλαγή πλεύσης αυτή τη φορά και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ δεσπόζει. Έτσι αρχίζουν σιγά σιγά να παίρνουν σάρκα και οστά τα γνωστότερα μονοπάτια του λαϊκού τραγουδιού, τα "Λαϊκά Μονοπάτια". Το 1995 αρχίζει μεταμεσονύχτιες εκπομπές στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 (97,1) ενώνοντας τους απανταχού Έλληνες, διότι η δημοφιλέστερη εκπομπή της νύχτας ακουγόταν και δορυφορικά σ' όλη τη γη. Το 2002 γίνεται μέλος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. και μάλιστα και με συστατική επιστολή του αείμνηστου Πάνου Γεραμάνη. Το μουσικό ταξίδι κράτησε έτσι μέχρι το 2010. Η ιστορία όμως με τα "Λαϊκά Μονοπάτια" συνεχίζεται μέχρι και σήμερα έτσι όπως άρχισε, με το δικό τους διαδικτυακό ραδιόφωνο (www.laika-monopatia.gr).






e-mail Facebook Twitter