Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις;

Γιατί οι άντρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε διαφορετικά και πώς να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας
Συγγραφέας : Pease, Allan Pease, Barbara
Μεταφραστής : Οικονόμου, Κ.
Εκδότης : Διόπτρα
Έτος έκδοσης : 2000
ISBN : 978-960-364-176-6
Σελίδες : 287
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Διαπροσωπικές σχέσεις Γυναίκα Άνδρας

17.32 € 11.95 €




Πολλές σχέσεις διαλύονται επειδή οι άντρες αδυνατούν να καταλάβουν γιατί οι γυναίκες δεν φέρονται σαν τους άντρες, και οι γυναίκες περιμένουν από τους άντρες να φέρονται όπως εκείνες.

Σήμερα, μάλιστα, η κοινωνία μας είναι αποφασισμένη να πιστέψει ότι οι άντρες και οι γυναίκες είναι ακριβώς ίδιοι — γιατί το μπερδεύει με την ισότητα και τα ίσα δικαιώματα. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική.
Το βασικό πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας μιας βιολογικής εξελικτικής πορείας εκατομμυρίων ετών, οι άντρες και οι γυναίκες απέκτησαν διαφορετικές δυνατότητες, ικανότητες και δεξιότητες. Δεν είναι ούτε καλύτεροι αλλά ούτε και χειρότεροι, απλά είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Οι επιστήμονες, οι ανθρωπολόγοι και οι κοινωνιολόγοι το γνωρίζουν αυτό προ πολλού αλλά, δυστυχώς, δεν εκφράζουν δημόσια αυτή τους την άποψη.

Το 'Μα γιατί δεν με καταλαβαίνεις' είναι βασισμένο στα συγκλονιστικά ευρήματα των τελευταίων ερευνών για τον εγκέφαλο, στα συμπεράσματα εξελικτικών βιολόγων και ψυχαναλυτών καθώς και στη μελέτη των μεγάλων κοινωνικών αλλαγών που συμβαίνουν στις μέρες μας.
Oι συγγραφείς, με εύθυμο και ευχάριστο τρόπο, ρίχνουν άπλετο φως στις αιτίες που κάνουν τους άντρες και τις γυναίκες να είναι διαφορετικοί μεταξύ τους. Αυτό θα σας βοηθήσει να συνεννοείστε καλύτερα με το άλλο φύλο και να καταλάβετε τον εαυτό σας, με αποτέλεσμα να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη, υγιή και αρμονική ζωή. 
Στο βιβλίο γίνεται απόλυτα κατανοητό γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες σκεφτόμαστε διαφορετικά και πώς γίνεται εφικτό να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας.

Το βιβλίο αυτό, μεταξύ άλλων αποκαλύπτει:

•Γιατί οι άντρες δεν μπορούν να κάνουν παρά μόνο ένα πράγμα την κάθε φορά
•Γιατί οι γυναίκες είναι τόσο άσχετες στο παρκάρισμα
•Γιατί οι άντρες δεν πρέπει να λένε ποτέ ψέματα στις γυναίκες
•Γιατί οι γυναίκες μιλάνε τόσο πολύ κι οι άντρες τόσο λίγο
•Γιατί οι άντρες λατρεύουν τις ερωτικές εικόνες ενώ οι γυναίκες μένουν αδιάφορες
•Γιατί οι γυναίκες προτιμούν να επιλύουν τα προβλήματα με τη συζήτηση
•Γιατί οι άντρες προτείνουν λύσεις αλλά σιχαίνονται τις συμβουλές
•Γιατί οι γυναίκες οδηγούνται στην απόγνωση από τη σιωπή των αντρών,
•Γιατί οι άντρες θέλουν σεξ και οι γυναίκες χρειάζονται αγάπη


Η Barbara Pease είναι διευθύντρια της Peace International, η οποία παράγει DVD, εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια για επιχειρήσεις και κυβερνήσεις παγκοσμίως. Είναι επίσης συγγραφέας, μαζί με τον σύζυγό της Allan, του διεθνούς best seller "Γιατί οι άντρες όλο ψέματα λένε... και οι γυναίκες με το τίποτα κλαίνε". H Barbara μαζί με τον σύζυγό της Allan κατοικούν στην Αυστραλία και στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχουν 6 παιδιά και 5 εγγόνια.






e-mail Facebook Twitter