Μαθηματικά Γ΄ λυκείου: Το βιβλίο της θεωρίας


Συγγραφέας : Ιωάννης Λυριντζής
Εκδότης : Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος έκδοσης : 2024
ISBN : 978-960-02-4225-6
Σελίδες : 474
Κατηγορίες : Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)

31.80 € 28.62 €




«Η ιδέα για τη συγγραφή αυτού του βοηθήματος γεννήθηκε από τη σπουδαιότητα που έχει η θεωρία και πόσο αναγκαία είναι αυτή για την κατανόηση και την εμβάθυνση των μαθηματικών γενικά. Το βιβλίο αυτό είναι στην ουσία μια ομαδοποίηση της ύλης του σχολικού βιβλίου με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί εύκολα να αφομοιωθεί από τον/την μαθητή/τρια. Μην ξεχνάτε το πόσο σημαντικό ρόλο που παίζει η θεωρία στην βαθμολογία των πανελλήνιων εξετάσεων, όχι μόνο για το Α θέμα, το οποίο είναι το ¼ της βαθμολογίας, αλλά και για τα υπόλοιπα θέματα.
Το Α΄ Μέρος αναφέρεται αποκλειστικά στο θεωρητικό μέρος του σχολικού βιβλίου και χωρίζεται σε ενότητες που καλύπτουν όλα τα ερωτήματα του Α΄ θέματος, όπως αποδείξεις θεωρημάτων (ενότητα Α), ορισμούς (ενότητα Β), ερωτήσεις συμπλήρωσης κενού (ενότητα Γ), αντιπαραδείγματα (ενότητα Δ), ερωτήσεις κατανόησης (ενότητα Ε), Σωστό - Λάθος (ενότητα Στ) με τις ημερομηνίες που έχουν πέσει στις πανελλήνιες εξετάσεις. Υπάρχουν επίσης οι ερωτήσεις κατανόησης με τις απαντήσεις τους καθώς και τεστ (ενότητα Ζ) που μπορείς, λύνοντας τα, να καταλάβεις αν έχεις εμπεδώσει τη θεωρία.
Στο Β΄ Μέρος θα βρείτε τις σπουδαιότερες από τις εφαρμογές του σχολικού βιβλίου και τις σπουδαιότερες από τις ασκήσεις με τις λύσεις τους αναλυτικά.
Στο Γ΄ Μέρος θα βρείτε τα θέματα των πανελληνίων και των επαναληπτικών πανελληνίων των τελευταίων ετών με αναλυτικές λύσεις. Σε αρκετά από αυτά θα διαπιστώσετε ότι αυτά είναι συνδυασμός εφαρμογών και ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.
Πιστεύουμε ότι μια σωστή μελέτη αυτού του βοηθήματος θα σας βοηθήσει να ανταποκριθείτε στις δυσκολίες των εξετάσεων. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στην προσπάθεια σας.
Οι συγγραφείς»







e-mail Facebook Twitter