Μαχάτμα Γκάντι


Συγγραφέας : Mehta, Ved
Μεταφραστής : Ζουμπουλάκη, Μανίνα
Εκδότης : Κάκτος
Έτος έκδοσης : 1983
ISBN : 978-960-382-565-4
Σελίδες : 296
Σχήμα : 21x13
Κατηγορίες : Πρόσωπα στην ιστορία
Σειρά : Κλασικά

11.66 € 8.16 €




"Ήθελα να εξερευνήσω τις πιο κρυφές και παράξενες πτυχές της ζωής και του έργου του Γκάντι, αποφεύγοντας τους ακατανόητους ακαδημαϊσμούς, και σκέφτηκα πως όλοι οι άνθρωποι που έζησαν κοντά του θα είναι ίσως οι μόνοι που έχουν μια σαφή εικόνα στο μυαλό τους.

Άρχισα λοιπόν να ταξιδεύω στην Ινδία και όπου αλλού ζούσαν άνθρωποι που είχαν συναναστραφεί τον Γκάντι, που είχαν γίνει οπαδοί του, φίλοι του, συνεργάτες του ή απλοί μελετητές του έργου του. 

Οι ιδέες του Γκάντι βρίσκουν εφαρμογή οπουδήποτε υπάρχουν φτωχοί καταπιεσμένοι άνθρωποι. Ο Γκάντι έσπειρε παγκόσμιες ιδέες, που υιοθετηθήκαν από ανθρώπους με ανώτερο πνεύμα και αναγνωριστήκαν από τους ανθρωπιστές όλου του κόσμου."

Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα) ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία από τους Βρετανούς και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης, χωρίς χρήση βίας, εναντίον των καταπιεστών. Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καθιερωθεί σαν ένα από τα παγκόσμια σύμβολα του 20ου αιώνα.

Δολοφονήθηκε το 1947 από ένα φανατικό ινδουιστή, λίγο μετά την απελευθέρωση της χώρας.






e-mail Facebook Twitter