Μέχρι το τέλος

Η γραμματέας του Χίτλερ αφηγείται
Συγγραφέας : Junge, Traudl
Μεταφραστής : Παυλίδης, Κώστας
Επιμελητής : Muller, Melissa
Εκδότης : Μέδουσα
Έτος έκδοσης : 2003
ISBN : 978-960-8338-16-6
Σελίδες : 311
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Προσωπικές αφηγήσεις - Μαρτυρίες Hitler, Adolf, 1889-1945 Παγκόσμιος πόλεμος, 1939-1945 - Προσωπικές αφηγήσεις
Σειρά : Θέματα

17.75 € 12.43 €




Η προσωπική μαρτυρία μιας νεαρής γυναίκας που συνέδεσε την τύχης της με την πιο μισητή φυσιογνωμία του εικοστού αιώνα. Το 1942, σε ηλικία είκοσι δύο ετών, πηγαίνει στο Βερολίνο για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της να γίνει χορεύτρια και, μέσα από μια σειρά συμπτώσεις, καταλήγει προσωπική γραμματέας του Χίτλερ. Η συγκλονιστική αφήγησή της σκιαγραφεί την αντιφατική εικόνα του Χίτλερ, ενός μεγαλομανούς και ατάλαντου ανθρώπου αφοσιωμένου στους στόχους του, ξεκινώντας από τη μέρα της πρόσληψής της, την εποχή της ακμής του ναζισμού, για να ολοκληρωθεί το 1945 στα συντρίμμια του Βερολίνου με την πτώση του Τρίτου Ράιχ. Τα απομνημονεύματα της Τράουντλ Γιούνγκε συμπληρώνονται από έναν εμπεριστατωμένο πρόλογο και επίλογο της Μελίσα Μύλερ, με αποκαλυπτικές πληροφορίες για τη συγγραφέα και την εποχή της και συνοδεύονται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

Η Τράουντλ Γιούνγκε, κόρη ζυθοποιού, γεννήθηκε στο Μόναχο το 1920. Από τα τέλη του 1942 έως τον Απρίλιο του 1945 εργάστηκε ως ιδιαιτέρα γραμματέας του Χίτλερ. Το 1942 παντρεύτηκε ένα μέλος του προσωπικού του Χίτλερ, τον Χανς Γιούνγκε, που σκοτώθηκε στο δυτικό μέτωπο ένα χρόνο αργότερα. Μετά τον πόλεμο, φυλακίστηκε από τους Ρώσους και αργότερα διέφυγε στην τότε Δυτική Γερμανία, όπου αρχικά κρατήθηκε από τους Αμερικανούς, για να απαλλαγεί τελικά λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Εργάστηκε ως γραμματέας και συντάκτρια διαφόρων εντύπων και πέθανε το 2002, λίγο μετά την έκδοση του βιβλίου της και την προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντρέ Χέλερ και Ότμαρ Σμίντερερ που προβλήθηκε με τίτλο "Σκοτεινό σημείο - Η γραμματέας του Χίτλερ".






e-mail Facebook Twitter