Μπάμπι


Συγγραφέας : Salten, Felix
Εκδότης : Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5482-05-3
Σελίδες : 192
Κατηγορίες : Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη

25.00 € 18.75 €




Το βιβλίο αφηγείται τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός νεαρού ελαφιού και τις δοκιμασίες που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει. Μια ιστορία μύησης και ύμνου στη φύση, που μας προσκαλεί να νιώσουμε τη μαγεία, την ομορφιά και τους κινδύνους της άγριας ζωής.
Μια πολυτελής έκδοση που αποτελεί ακόμη ένα στοίχημα για το κατά πόσο οι αναγνώστες θα αφουγκραστούν τους ήχους του βιβλίου και τα τριξίματα του χαρτιού, θα ανακαλύψουν το ξεδίπλωμα ενός μυστικού φόντου και τη σύνθεση των λεπτομερειών· γιατί σε όλα αυτά ξαναβρίσκουμε τις λεπτές κινήσεις εκείνων που, στο δάσος, πρέπει να παραμερίσουν τα κλαδιά και να αποφύγουν τους θάμνους, τις τρύπες ή τις πέτρες, προκειμένου να διαβούν το μονοπάτι τους.

 


Ο Φέλιξ Σάλτεν (που το πραγματικό του όνομα ήταν Ζίγκμουντ Ζάλτσμαν) γεννήθηκε στη Βουδαπέστη το 1869 και πέθανε στη Ζυρίχη το 1947. Σπούδασε στη Βιέννη κι έζησε σ' αυτήν μέχρι το 1906, εργαζόμενος ως κριτικός θεάτρου και δημοσιογράφος. Το 1933, για πολιτικούς λόγους, μετακόμισε στο Χόλιγουντ. Έχει γράψει δράματα, μυθιστορήματα, νουβέλες αλλά έγινε γνωστός με το βιβλίο Η ζωή ενός Ελαφιού (Μπάμπι). Απ' αυτό το αριστούργημα, που κυκλοφόρησε σ' όλο τον κόσμο, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ δημιούργησε μια πολύ γνωστή ταινία.






e-mail Facebook Twitter