Ναρκωτικά


Συγγραφέας : Χάιδου, Ανθοζωή
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-518-4
Σελίδες : 232
Σχήμα : 17x24
Κατηγορίες : Ναρκωτικά - Δίκαιο και νομοθεσία

34.00 € 28.90 €




Το παρόν έργο έχει ως αντικείμενο τα ναρκωτικά και ιδιαίτερα τα ζητήματα της χρήσης, της εξάρτησης και του επίσημου κοινωνικού ελέγχου. Συγκεκριμένα, στην αρχή εξετάζονται οι εξαρτησιογόνες ουσίες (διεγερτικές, κατασταλτικές, παραισθησιογόνες, συνθετικά ναρκωτικά), η χρήση και η εξάρτηση, η χρήση ως παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της χρήσης παράνομων ουσιών, καθώς και η σχέση ναρκωτικών ουσιών και εγκλήματος.

Στη συνέχεια αναλύονται θέματα αναφορικά με την αντίδραση του επίσημου κοινωνικού ελέγχου (προγενέστερο νομοθετικό πλαίσιο και ισχύουσα νομοθεσία), την ειδική μεταχείριση των εξαρτημένων δραστών (προδικασία, έννομες συνέπειες συμμετοχής σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης, απόλυση υπό όρο κ.ά.), την απεξάρτηση (στεγνά προγράμματα, προγράμματα με υποκατάστατα, επανένταξη), την ερευνητική δραστηριότητα στην Ελλάδα και διεθνώς, την κατάσταση του φαινομένου των ναρκωτικών στην Ελλάδα, καθώς και τις πολιτικές για τα ναρκωτικά.

Το έργο ολοκληρώνεται με τις τελικές παρατηρήσεις της συγγραφέως, πλούσια βιβλιογραφία και παράρτημα νομοθεσίας (Ν 4139/2013 και Ν 3459/2006).


Η Ανθοζωή Χάιδου είναι νομικός.






e-mail Facebook Twitter