Ο κόσμος ανάμεσα


Συγγραφέας : Βαρσάμου, Άννα
Εκδότης : Κοντύλι
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-960-9661-43-0
Σελίδες : 244
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα

10.00 € 8.00 €




Άνθρωποι που ζουν καθημερινά σε έναν κόσμο ανάμεσα σε όσα επιθυμούν κι όσα συμβαίνουν. Άνθρωποι που πασχίζουν να κάνουν πραγματικότητα όσα ονειρεύονται. Κι άλλοι που κυρίως αποφεύγουν τα όνειρα, γιατί μπορεί να πραγματοποιηθούν σε λάθος στιγμή, και το άκαιρο λυπηρό.

Άνθρωποι που αναζητούν το φως κι άλλοι που χρειάζονται το σκοτάδι. Άνθρωποι που δε μεγαλώνουν ποτέ, περιφέρονται αιωνίως ανώριμοι κι επιφανειακοί. Κι άλλοι που μεγαλώνουν πριν την ώρα τους, σοβαρεύουν πριν χαρούν την παιδικότητα τους.

Άνθρωποι γεμάτοι τρυφερές ιδιαιτερότητες ή αποκρουστικές συνήθειες, βαρετές ζωές ή βαρετό εαυτό. Άλλοι υπερφίαλοι, κομπλεξικοί, εγωιστές, άλλοι υποταγμένοι, μπερδεμένοι, πεσιμιστές.

Άνθρωποι που ζουν σε έναν κόσμο ανάμεσα στον πραγματικό κι αυτόν που επιθυμούν. Έναν κόσμο ανάμεσα κι εκεί που χωρούν. Κι άλλοτε απλώνονται, κι άλλοτε ασφυκτιούν. Αλλά τουλάχιστον, χωρούν.

 


Η Άννα Βαρσάμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασες το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών (Πανεπιστήμιο Πατρών) και δουλεύει με τους πιο συναρπαστικούς ανθρώπους: τα παιδιά. Το 1998 εκδόθηκε η μελέτη της "Ο ερωτικός λόγος στην ποίηση: Το πέρασμα απ' την ολική σωματική γλώσσα στον προφορικό λόγο με τις λιγότερες απώλειες" (εκδ. Περί Τεχνών, Πάτρα). Το 2001 διακρίθηκε σε διαγωνισμό διηγήματος και το διήγημά της "Μετράμε σε ίντσες ή σε εκατοστά;" το οποίο συμπεριλήφθηκε στην ανθολογία νέων συγγραφέων "Πρώτη γραφή" (Μίνωας). Έχει εκδοθεί επίσης το αφήγημά της "Μικρή αριθμητική" (εκδ. Περί Τεχνών, Πάτρα) και το βιβλίο "Νοβοκαΐνη" (Κοντύλι).






e-mail Facebook Twitter