Ο μικρός μαχητής


Συγγραφέας : Κοντολέων, Άννα
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-960-03-7000-3
Σελίδες : 88
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

15.00 € 13.50 €




Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η μεγάλη περιπέτεια της ζωής αρχίζει μετά τη γέννησή μας. Κι όμως, μερικοί από εμάς, την πιο μεγάλη περιπέτεια τη ζούμε πριν ακόμα γεννηθούμε. Αλλόκοτα πλάσματα, τρομακτικά τέρατα, περίεργα φαινόμενα κι ένας φωνακλάς βασιλιάς-δικτάτορας μπορεί να σου κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή, και το να μπορέσεις να γεννηθείς μοιάζει ο μεγαλύτερος άθλος του κόσμου. Αν όμως τα καταφέρεις, γίνεσαι αληθινός ήρωας.

Μια ιστορία που αφηγείται άλλοτε με φαντασία και άλλοτε μ' έναν ιδιαίτερο επιστημονικό τρόπο τη συναρπαστική περιπέτεια της γέννησης μιας νέας ζωής, από το πρώτο της κύτταρο μέχρι τον σχηματισμό ενός σύνθετου οργανισμού όπως είναι ο άνθρωπος.


Η Άννα Κοντολέων γεννήθηκε το 1974. Σπούδασε Θεατρολογία στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποκριτική στη σχολή του Σύγχρονου Θεάτρου Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη και μαθήματα στο εργαστήρι υποκριτικής του Άκη Δαβή. Αναζητά το δρόμο της στο θέατρο μέσα από τη συνεργασία με θεατρικές και χοροθεατρικές ομάδες. Παράλληλα, ασχολείται με τη διδασκαλία θεάτρου στα σχολεία, με τη μετάφραση- λογοτεχνική και θεατρική- και τη συγγραφή. Έχει ασχοληθεί με τη μουσική- παρουσιάσεις της αρχαίας Ύδραυλις το 2001 για το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών-, παίζει φλογέρα και κρουστά και σπουδάζει κλασικό τραγούδι. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.






e-mail Facebook Twitter