Ο τραγικός έρωτας Θεόφιλου & Κασσιανής 827-842 μ.Χ.


Συγγραφέας : Καντάς, Κώστας Ι.
Εκδότης : Πρωτοβουλία
Έτος έκδοσης : 2014
ISBN : 960-522-375-5
Σελίδες : 312
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Ιστορικό μυθιστόρημα

15.98 € 14.22 €




-Αξίζει όντως ο λαός κάθε έθνους και ιδιαίτερα ο λαός του ελληνικού έθνους να γνωρίζει την Ιστορία του, διότι η ιστορία είναι ο φάρος για την πορεία του και την επιβίωσή του ως έθνος. -Η εθνότητα των Ελλήνων προσέφερε πολλά στην πνευματική ευρύτητα των άλλων εθνών και την πολιτιστική τους εξέλιξη. -Το ιστορικό αυτό πόνημα από τα 810 έως τα 842 και μετέπειτα ως το 863 διαβάζεται με λαχτάρα, γιατί αναφέρεται και στην προσωπική ζωή των ιστορικών προσώπων του Μιχαήλ του Β', του Θεόφιλου, της Κασσιανής, της Θεοδώρας και του Μιχαήλ του Γ'. -Θα γνωρίσετε τη ζωή των Ελλήνων Χριστιανών της εποχής εκείνης και την πνευματική και πολιτιστική κατάσταση των Ελλήνων καθώς και το μεγαλείο της Κωνσταντινούπολης ως πρωτεύουσας της απέραντης Ελληνικής Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.
-Διατρέχοντας αυτό το βιβλίο θα ζήσετε, θα θαυμάσετε, θα συμπονέσετε κι ακόμα θα δακρύσετε, γιατί η εξουσία και η αδυσώπητη μοίρα άλλους ανεβάζει στο φωτεινό ουρανό του μεγαλείου και της δόξας και άλλους τους συντρίβει και τους κτυπά αλύπητα.


Ο Κώστας Ιωάν. Καντάς γεννήθηκε στις Καλυθιές - Φαληράκι της Ρόδου. Αν και μικρός η ιταλο-γερμανική κατοχή στα Δωδεκάνησα στέριωσαν στην ψυχή του το όραμα της Λευτεριάς την οποία ευτύχησε να δει στα 1948. Φοίτησε στο Βενετόκλειο Λύκειο της Ρόδου, σπούδασε παιδαγωγικά στη Ρόδο και φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δεκαετίες προσφέρει τις εκπαιδευτικές του υπηρεσίες στο ομώνυμο εκπαιδευτήριό του στο προάστιο των Βριλησσίων της Αθήνας. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας Λογοτεχνών, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων και του Σωματείου Ιστορικών Συγγραφέων. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά παιδαγωγικού, λογοτεχνικού και ιστορικού περιεχομένου.






e-mail Facebook Twitter