Πώς να κατασκευάσεις ένα σιδηρόδρομο


Συγγραφέας : Μάρτιν Σόντομκα
Εκδότης : Tales Quest
Έτος έκδοσης : 2023
ISBN : 978-618-81330-8-2
Σελίδες : 80
Κατηγορίες : Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα Σιδηρόδρομοι

18.00 € 16.20 €




Το βιβλίο «Πώς να Κατασκευάσεις ένα Σιδηρόδρομο» είναι το τρίτο της σειράς «Τεχνικά Παραμύθια».
Πως ήταν το τοπίο πριν φτιαχτούν οι σιδηρόδρομοι; Όλες αυτές οι σιδερένιες γέφυρες, όλες αυτές οι σκοτεινές σήραγγες και οι γραφικοί σταθμοί δίνουν την εντύπωση πως υπήρχαν πάντα, σωστά;
Καθώς ταξιδεύετε σ’ ένα αναπαυτικό βαγόνι, ίσως να μην περνά ποτέ η σκέψη από το μυαλό σας ότι τα μέρη που διασχίζει το τρένο ήταν κάποτε αδιαπέραστα δάση, βράχοι ή έλη. Οι πρόγονοί μας ξεκίνησαν την κατασκευή των σιδηρόδρομων πριν από 170 χρόνια, κι όχι μόνο τους κατασκεύασαν πολύ καλά, αλλά επίσης τα κατάφεραν χωρίς να διαθέτουν εκσκαφείς, ηλεκτρισμό ή κινητά τηλέφωνα. Τα επιτεύγματά τους αποδείχθηκαν εξαιρετικά χρήσιμα και όπως φαίνεται, θα μας εξυπηρετούν κι αυτόν τον αιώνα.
Υπάρχουν κι άλλες εφευρέσεις του παλιού καιρού τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμη και σήμερα – τα βιβλία, για παράδειγμα. Τα βιβλία μας επιτρέπουν να μπούμε στη σκέψη κάποιου άλλου ή να ταξιδέψουμε στον χρόνο. Έτσι, μ’ αυτό το βιβλίο, αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες, τίποτα δεν μας σταματά να επισκεφτούμε τους κατασκευαστές σιδηρόδρομων στο μακρινό παρελθόν και να τους θαυμάσουμε ενώ δημιουργούν τα μεγαλειώδη έργα τους!







e-mail Facebook Twitter