Σαιντ Εξυπερύ, ο τελευταίος ιππότης του ουρανού


Συγγραφέας : Παπαγεωργίου, Γιώργος Κ.
Εκδότης : Επιστροφή
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-5374-11-2
Σελίδες : 183
Σχήμα : 22x16
Κατηγορίες : Συγγραφείς - Ερμηνεία και κριτική Γαλλική πεζογραφία - Ερμηνεία και κριτική Παιδική λογοτεχνία - Ερμηνεία και κριτική

14.00 € 11.20 €




Ο Μικρός Πρίγκιπας μας καλεί σε ένα παραμυθένιο ταξίδι, στους κόσμους της αγάπης, του έρωτα, της θυσίας και της συνέπειας. Δεν μπορεί να νοηθεί όμως χωρίς τον συγγραφέα του, με τον οποίο αποτελεί ένα δίδυμο, το πραγματικό alter ego του. Για να «ξεκλειδώσουμε» τον Μικρό Πρίγκιπα και να τον κατανοήσουμε σε βάθος πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον πατέρα και δημιουργό του, τον Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, ένα χαρισματικό και συνάμα τραγικό άνθρωπο. Μέσα από τη μυθιστορηματική ζωή και το έργο του Σαιντ Εξυπερύ θα ταξιδέψουμε στη Γαλλία των αρχών του 20ού αιώνα, θα ζήσουμε τη γέννηση και την ηρωική εποχή της αεροπορίας, τους δύο παγκόσμιους καταστροφικούς πολέμους, τις επαναστάσεις και τις ανακαλύψεις που άλλαξαν ριζικά τον κόσμο και τέλος, την υπέρτατη αφοσίωσή του στο καθήκον και τη θυσία του για την πατρίδα και τα ιδανικά του πολιτισμού του. Ιδανικά και αίσθηση καθήκοντος που διατρέχουν όλο το έργο του Σαιντ Εξυπερύ και τον Μικρό Πρίγκιπα.

Ο Γιώργος Κ. Παπαγεωργίου είναι χειρούργος, πρώην Συντονιστής Διευθυντής της Β΄Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός". Έχει μετεκπαιδευθεί στη Χειρουργική των Ενδοκρινών Αδένων στην Αγγλία και Γαλλία. Έχει τον τίτλο του διδάκτορα της Ιατρικής και του Ομότιμου καθηγητή της Χειρουργικής.






e-mail Facebook Twitter