Σέρλοκ Χολμς: Η κοιλάδα του φόβου


Συγγραφέας : Doyle, Arthur Conan, 1859-1930
Εκδότης : Ερατώ
Έτος έκδοσης : 2011
ISBN : 960-229-124-9
Σελίδες : 352
Κατηγορίες : Σκοτσέζικη πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

12.78 € 9.20 €




Μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς ξετυλίγεται σε δυο χρόνους και σε δυο διαμετρικά αντίθετα τοπία. Στην "Κοιλάδα του φόβου" μια σκοτεινή περιοχή της Αμερικής των ορυχείων, με ζοφερή ατμόσφαιρα και στην καταπράσινη, γαλήνια φύση της αγγλικής υπαίθρου με τους ιστορικούς πύργους.

Το πτώμα ήταν ριγμένο ανάσκελα και ένα περίστροφο πριονισμένο στα δύο ήταν πεταμένο πάνω στο στήθος του. Ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα, που όταν το διάβασε ο Χολμς ήταν ήδη πολύ αργά. Προειδοποιούσε ότι η ζωή του Τ. Ντούγκλας βρισκόταν σε κίνδυνο. Και ήταν γραμμένο από τον φοβερότερο εχθρό του Σ. Χολμς, τον καθηγητή Μόριαρτι! Ένα διπλό μυστήριο, ένα παράξενο και αλλόκοτο αίνιγμα. Η λύση του βρισκόταν στο αγγλικό επαρχιώτικο σπίτι ή στο γνωστό Λονδρέζικο διαμέρισμα του Χολμς; Η απάντηση βρισκόταν στο παρελθόν, σ' ένα παράξενο μέρος που ο Ντούγκλας ήξερε σαν την "Κοιλάδα του Φόβου".


Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1859. Σπούδασε ιατρική, την οποία όμως γρήγορα εγκατέλειψε για χάρη της λογοτεχνίας, έχοντας τη φιλοδοξία, αρχικά, να γίνει γνωστός γράφοντας ιστορικά μυθιστορήματα και δοκίμια. Έγραψε διηγήματα και μυθιστορήματα ιστορικά, αστυνομικά, μυστηρίου και αγωνίας, επιστημονικής φαντασίας, ιστορικές μελέτες, καθώς επίσης και ένα δίτομο έργο για τον πνευματισμό. Ήταν όμως ο περίφημος Σέρλοκ Χολμς, που πρωτοεμφανίστηκε στο μυθιστόρημά του "Σπουδή στο κόκκινο", το 1887, που τον έκανε ευρύτερα γνωστό. Ο Ντόιλ επηρεάστηκε από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε και τον Γουίλκι Κόλινς, χρησιμοποίησε όμως επιστημονική μεθοδολογία και τεχνογνωσία για να δημιουργήσει μυθιστορήματα που ικανοποιούν πλήρως τους αναγνώστες, οι οποίοι επιζητούν αληθοφάνεια και δικαίωση του καλού. Το 1902 χρίστηκε ιππότης (λαμβάνοντας τον τίτλο του Σερ). Πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930.






e-mail Facebook Twitter