Συμπεριφορά Καταναλωτή

3η έκδοση
Συγγραφέας : Παπασταθοπούλου, Πολίνα
Εκδότης : Rosili
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-5131-78-4
Σελίδες : 407
Σχήμα : 21Χ29
Κατηγορίες : Μάρκετινγκ Καταναλωτές

58.90 € 53.01 €




Η «Συμπεριφορά Καταναλωτή» αποτελεί μία έγκυρη και ολοκληρωμένη θεώρηση των θεμάτων της καταναλωτικής συμπεριφοράς, που συμβάλλει αποφασιστικά στην κατανόηση της συμπεριφοράς του καταναλωτή. Βασισμένη στη διεθνή βιβλιογραφία και την επιστημονική έρευνα, αντλεί στοιχεία από το μάρκετινγκ, την ψυχολογία και την οικονομική επιστήμη φωτίζοντας, έτσι, αυτή τη σύνθετη κι ενδιαφέρουσα πλευρά της συμπεριφοράς του ατόμου ως οικονομικού παράγοντα που αξιολογεί, επιλέγει, αγοράζει και διαχειρίζεται προϊόντα και υπηρεσίες για ιδία χρήση.


Η επιλογή της ύλης αποσκοπεί:

- στην άρτια πραγμάτευση του θέματος
- στην κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών των αναγνωστών που σπουδάζουν ή ασχολούνται επαγγελματικά με το μάρκετινγκ και τη διοίκηση επιχειρήσεων.

Οι συγγραφείς έχουν υιοθετήσει μια εφαρμοσμένη θεώρηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς και τη διασύνδεσή της με την λήψη αποφάσεων, ενώ η πρακτική εφαρμογή της θεωρίας της καταναλωτικής συμπεριφοράς αναλύεται με τη χρήση παραδειγμάτων από την ελληνική και διεθνή επιχειρηματική πραγματικότητα. Άξιο αναφοράς είναι το κεφάλαιο που αφιερώνεται στην εξελικτική ψυχολογία, το οποίο είναι το πρώτο και το μοναδικό στην ελληνική βιβλιογραφία της συμπεριφοράς καταναλωτή.


Η Δρ. Πoλίνα Παπασταθοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Μάρκετινγκ στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αφού ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (M.B.A.), απέκτησε διδακτορικό στο Μάρκετινγκ (Ph.D.) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται σε θέματα συμπεριφοράς καταναλωτή, προϊοντικής πολιτικής και συμπράξεων μεταξύ κερδοσκοπικών επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Σε συνεργασία με συναδέλφους της, έχει συγγράψει 3 βιβλία στα ελληνικά και 1 βιβλίο στα αγγλικά (Sage Publications-London). Παράλληλα, εργασίες της έχουν δημοσιευτεί σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Product Innovation Management, Industrial Marketing Management, European Journal of Marketing, καθώς και στα πρακτικά των συνεδρίων της European Marketing Academy (E.M.A.C.), της American Marketing Association (Α.Μ.Α.) και της Academy of Marketing Science (A.M.S.). Επίσης, είναι μέλος του Editorial Board των διεθνών επιστημονικών περιοδικών Industrial Marketing Management και Journal of Marketing Management. Επίσης, έχει διδάξει σε σεμινάρια για στελέχη διαφόρων επιχειρήσεων και οργανισμών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ενώ, έχει συμμετάσχει στην εκπόνηση ενός σημαντικού αριθμού ερευνών αγοράς και μελετών για δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες. Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ.) και της European Marketing Academy (E.M.AC.), στην οποία έχει εκλεγεί Εθνική Αντιπρόσωπος της Ελλάδας για τις περιόδους 2008-2010 και 2010-2012, ενώ την τριετία 2007-2010 διετέλεσε Editor του E.M.AC. Newsletter.






e-mail Facebook Twitter