ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ

Η ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
Συγγραφέας : Φράγκου, Μαρία
Εκδότης : Η Δυναμική της Επιτυχίας
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-960-7604-81-1
Σελίδες : 148
Σχήμα : 14x21
Κατηγορίες : Επιτυχία και προσωπικότητα Συμβουλευτική

10.60 € 7.31 €




"Πώς μπορεί κανείς να διατηρήσει μια θετική προσέγγιση σε έναν κόσμο στον οποίο σημειώνεται ταχύτατη διαδοχή ευμενών και δυσμενών εξελίξεων στη δημόσια αλλά και ιδιωτική ζωή; Ο σύγχρονος άνθρωπος διακατέχεται από την αγωνία της διαρκούς προσαρμογής του ανθρώπου στα νέα δεδομένα της ζωής και την εκπλήρωση ρεαλιστικών και φαντασιακών στόχων. Γιατί, όμως, οφείλει να διατηρεί μια θετική ψυχολογία;
Το βιβλίο της Μαρίας Φράγκου προσφέρει μια διεισδυτική ανάλυση στο ερώτημα αυτό με συστηματική εξέταση των επιστημονικών δεδομένων με τρόπο κατανοητό σε ένα ευρύ κοινό το οποίο διερωτάται για τα ζητήματα αυτά. Προσωπικά πιστεύω ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες της ζωής, κάθε άνθρωπος οφείλει να αφήνει ένα θετικό στίγμα κατά τη διάρκεια του βίου του, γιατί είναι το καλύτερο αντίδοτο όχι μόνο στις δυσκολίες τις οποίες ο ίδιος αντιμετωπίζει, αλλά και ένα θετικό παράδειγμα προς τους συνανθρώπους του με ανάλογα προβλήματα.
Η σκέψη αυτή είναι νομίζω αρκετή για να αναγεννήσουμε μέσα μας θετικά συναισθήματα ακόμη και στις δυσκολότερες των καταστάσεων". (Μαριέττα Γιαννάκου)

"Αναμφισβήτητα το βιβλίο αυτό είναι ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για να βλέπουμε τη ζωή πιο αισιόδοξα. Είναι γεγονός πως οι άνθρωποι εξελισσόμαστε και αναπτυσσόμαστε και πως οι δυσκολίες έχουν το μερίδιό τους σε αυτή την πορεία. Όμως επίσης πρέπει να καταλάβουμε, πως η εξέλιξη και η ανάπτυξη προκύπτουν και μέσα από τη χαρά.
Το να σκεφτόμαστε θετικά και αισιόδοξα δεν είναι απλά μια πολυτέλεια, αλλά βασική προϋπόθεση για μια ισορροπημένη, αρμονική και ευτυχισμένη ζωή. Η Μαρία Φράγκου μας καθοδηγεί προς μια πιο αισιόδοξη άποψη για τη ζωή". (Πέγκυ Πελώνη-Πινήρου)


Η Μαρία Φράγκου γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως φιλόλογος και έχει εποπτεύσει δημοσιογραφικές ομάδες σχολικών τάξεων. Συμμετείχε στη συγγραφή του "Οιδίποδα Τυράννου" και του "Πλούτου" της σειράς "Αρχαία Ελλάδα" των εκδόσεων Σαββάλα.






e-mail Facebook Twitter