Τιμητικός τόμος Ελίζας Αλεξανδρίδου


Συγγραφέας : Συλλογικό έργο
Εκδότης : Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης : 2016
ISBN : 978-960-562-569-6
Σελίδες : 1056
Κατηγορίες : Δίκαιο

106.00 € 90.10 €




Ο παρών Τιμητικός Τόμος αποτελείται από μελέτες συναδέλφων, φίλων και μαθητών της κας Ελίζας Δ. Αλεξανδρίδου, ομότιμης καθηγήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία έχει διαγράψει και συνεχίζει να διαγράφει λαμπρή πορεία στον χώρο της νομικής επιστήμης.

Μέσα από ένα εκτενέστατο συγγραφικό έργο, που χαρακτηρίζεται από πληρότητα, σαφήνεια, λιτό γλωσσικό ύφος και γλαφυρότητα, η τιμώμενη έδωσε στους νομικούς της θεωρίας και της πράξης την ευκαιρία κατανόησης πολύπλοκων νομικών θεμάτων που άπτονται, μεταξύ άλλων, του δικαίου ανταγωνισμού, του δικαίου εταιριών, του δικαίου του ηλεκτρονικού εμπορίου και του δικαίου προστασίας του καταναλωτή, στου οποίου τη διαμόρφωση συνέβαλε αποφασιστικά. Η επιστημονική διαδρομή της έχει αναγνωρισθεί και διεθνώς μέσα από τη συμμετοχή της σε διεθνείς ερευνητικές ομάδες, αλλά και μέσω πληθώρας διαλέξεων και δημοσιεύσεων σε έγκριτα νομικά περιοδικά στην αγγλική, γερμανική και γαλλική γλώσσα.

Η τιμώμενη καθηγήτρια σημείωσε σημαντική δραστηριότητα και στον χώρο της πανεπιστημιακής διοίκησης. Συμμετείχε επίσης σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, ενώ υπήρξε Συντονίστρια του Εθνικού Συμβουλίου Καταναλωτών, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου Ηλεκτρονικώς Επιχειρείν και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η τιμώμενη δεν έμεινε, όμως, περιχαρακωμένη στις επιστημονικές ενασχολήσεις της, αλλά ως ενεργός πολίτης έχει έντονη κοινωνική συνεισφορά στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης.


Η παρούσα έκδοση αποτελεί ελάχιστη ένδειξη αγάπης προς την τιμώμενη καθηγήτρια Ελίζα Δ. Αλεξανδρίδου και αναγνώρισης του έργου αυτής εκ μέρους των συναδέλφων, φίλων και μαθητών της.


Το έργο συλλογής των μελετών από 52 επιφανείς νομικούς ανέλαβε η Επιτροπή Έκδοσης του τόμου, μέλη της οποίας ήταν: 


Ράνια Χατζηνικολάου-Αγγελίδου, Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Σπυρίδων Ψυχομάνης, Καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Νικόλαος Τέλλης, Καθηγητής στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Ελένη Γκολογκίνα-Οικονόμου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ
Σταματία Κορδή-Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ







e-mail Facebook Twitter