Το μυστικό μήλο της Εύας


Συγγραφέας : Μαζοκοπάκη, Εύα
Εκδότης : Bookguru.gr
Έτος έκδοσης : 2021
ISBN : 978-618-85408-8-0
Σελίδες : 98
Κατηγορίες : Νεοελληνική πεζογραφία - Διήγημα

9.99 € 7.49 €




Μια σειρά διηγημάτων που βάζουν στον πειρασμό της ανθρώπινης αναζήτησης για τον χαμένο παράδεισο των αγνών συναισθημάτων του κήπου της ψυχής. Διηγήματα που κρύβουν μέσα τους είτε πάθη και λάθη, φόβους και ενοχές, είτε πόθους και οράματα, αλήθειες και όνειρα. Το μήλο της Εύας οδήγησε τον άνθρωπο έκπτωτο από το τοπίο του παράδεισου. Τί είναι άραγε ο παράδεισος; Παράδεισος είναι η ίδια μας η ψυχή. Εκείνη μας καθοδηγεί στους διάφανους πόθους και στα παραδείσια χρώματα ή μας απομακρύνει από θεϊκά συναισθήματα και μας ωθεί σε κολασμένα αδιέξοδα.
Δε φταίει το μήλο της Εύας για την παρακμή των αξιών της ψυχής μας. Ένα κλεμμένο μήλο δεν φέρνει την καταστροφή, μιά κλεμμένη όμως συνείδηση υπογράφει την κόλαση της γήινης μας ταυτότητας.
Δώδεκα διηγήματα θυμού, ενοχών, παθών, πόθων, ονείρων, ευχών. Ένας διηγηματικός περίπατος με...το μήλο της Εύας.


Η Εύα Μαζοκοπάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης. Σπούδασε με υποτροφία στο τμήμα Κλασικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ζει και εργάζεται στα Χανιά. Ασκεί το επάγγελμα της φιλολόγου στο ιδιόκτητο φροντιστήριο θεωρητικών σπουδών "Πρωτοπορία", στη γενέτειρα πόλη της. Ασχολείται παράλληλα με τη συγγραφή σχολικών βιβλίων, βιβλίων ποίησης και λογοτεχνίας. Έχει βραβευτεί με το πρώτο βραβείο ποίησης στον Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό "Κρητών Λόγος 2019", για το ποίημα "Άλωση ψυχής". Παράλληλα, έχει διακριθεί στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης της βιβλιοθήκης Σπάρτου 2019, με το ποίημα "Σκοτεινές Σκεπές". Το "Η οργή του τυφλού ποταμού" είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, γραμμένο με σεβασμό και εκτίμηση στο αναγνωστικό κοινό.






e-mail Facebook Twitter