Το τρενάκι των ρημάτων

Εκπαιδευτικό λογισμικό για την υποστήριξη της διδασκαλίας των ρημάτων της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου
Συγγραφέας : Ηλιοπούλου, Μελίνα Ξέστερνου, Μαρία
Εκδότης : Εκδόσεις Καστανιώτη
Έτος έκδοσης : 2007
ISBN : 978-960-03-4464-6
Σχήμα : 19x14
Κατηγορίες : Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση) Πολυμέσα

24.38 € 18.04 €




Το εκπαιδευτικό λογισμικό "Το τρενάκι των ρημάτων" δημιουργήθηκε με στόχο να διευκολύνει τη διδασκαλία και την εκμάθηση των αρχαίων ρημάτων κυρίως από μαθητές και των τριών τάξεων του γυμνασίου και ιδιαίτερα από μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αφομοίωση του συγκεκριμένου αντικειμένου. Το λογισμικό αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο μέσα στην τάξη από τον καθηγητή, και αυτόνομα από το μαθητή, με τη χρήση των λειτουργιών "Διδάσκομαι-Κατακτώ" και "Εξασκούμαι-Εφαρμόζω". Ο καθηγητής, με βάση το λογισμικό, έχει τη δυνατότητα διερεύνησης και επεξήγησης ενός γραμματικού φαινομένου, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν και να αφομοιώσουν νέες έννοιες. Ουσιαστικά, προετοιμάζει τις δραστηριότητες ανάδρασης, προκειμένου οι μαθητές να κατακτήσουν ό,τι δεν έχουν κατανοήσει σωστά. Το έργο αυτό συνεπικουρείται από συμπληρωματικά Φύλλα Εργασίας, ειδικά σχεδιασμένα για κάθε τρέχουσα δραστηριότητα.

Η Μαρία Ξέστερνου γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης με θέμα: "Συμβολή στην ιστορία της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών στη Γαλλία: Οι συγγραφείς και τα σχολικά βιβλία που εκδόθηκαν ανάμεσα στο 1789 και 1825". Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα και Εφαρμογές Λογισμικού στη διδασκαλία και στη φιλολογική έρευνα ως Λέκτορας (Π.Δ. 407/1980) στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.






e-mail Facebook Twitter