Το χρονικό των επιστημονικών ανακαλύψεων

Πώς οι επιστήμες έπλασαν τη μορφή του κόσμου και πώς ο κόσμος επηρέασε τις επιστήμες από το 4.000.000 π. Χ. μέχρι σήμερα
Συγγραφέας : Asimov, Isaac, 1920-1992
Μεταφραστής : Μπαρουξής, Γιώργος Σταματάκης, Νικηφόρος
Υπεύθυνος Σειράς : Τραχανάς, Στέφανος Λ.
Εκδότης : Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος έκδοσης : 2006
ISBN : 978-960-524-026-4
Σελίδες : 888
Σχήμα : 25x17
Κατηγορίες : Φυσικές και θετικές επιστήμες
Σειρά : Επιστήμη και Ανθρώπινος Πολιτισμός

41.00 € 28.70 €




"Το Xρονικό των Eπιστημονικών Aνακαλύψεων" του Ασίμοφ ερευνά διεισδυτικά όλα τα επιτεύγματα των επιστημών στη διαδρομή του χρόνου. O Ασίμοφ εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις ανακαλύψεις και εφευρέσεις στην αστρονομία, τις εξερευνήσεις, τη βιολογία, τη φυσική, τη χημεία, τα μαθηματικά, και πολλά άλλα, αποκρυπτογραφώντας κάθε γεγονός με το δικό του, μοναδικό ύφος. Σύντομα κείμενα, που ακολουθούν τις επιστημονικές ανακαλύψεις κάθε περιόδου και έτους, δείχνουν πώς οι επιστήμονες επηρέασαν τον κόσμο και πώς ο κόσμος ανταποκρίθηκε στις επιστημονικές προόδους. Eδώ μπορεί να μάθει ο αναγνώστης: Pώς τιθασεύτηκε η φωτιά το 500.000 π.X, γιατί προστέθηκε το μηδέν στο αριθμητικό σύστημα το 810, ποιος επινόησε το μικροσκόπιο το 1590,πώς αναγνωρίστηκε το DNA ως γενετικό υλικό το 1944 και να γνωρίσει από κοντά: Tην πρώτη πτήση αεροστάτου με θερμό αέρα το 1783, τις ακτίνες X, που ανακαλύφθηκαν το 1895, την ανακάλυψη του Πλούτωνα το 1930, τον Σπούτνικ, τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, που τέθηκε σε γήινη τροχιά το 1957, το πρώτο παιδί του σωλήνα, που γεννήθηκε το 1978, και πολλά άλλα.

Ο Ισαάκ Ασίμωφ (1920-1992) γεννήθηκε στο Πετροβίτσι, ένα χωριό κοντά στο Ροστόβ. Το 1923 η οικογένεια Τζούντα Ασίμωφ θα εγκαταλείψει οριστικά τη Ρωσία και θα εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου ο μικρός Ισαάκ, μαζί με την αδελφή του Μάρσα, θα μεγαλώσει και θα μάθει τα πρώτα του γράμματα. Η οικογένεια θα περάσει εξαιρετικά δύσκολες μέρες, μα ο νεαρός Ασίμωφ θα κατορθώσει να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, απ' όπου το 1948 θα πάρει το δίπλωμα του στη χημεία. Την ίδια χρονιά θα διοριστεί τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στην έδρα της Βιοχημείας. Από τους πιο γνωστούς συγγραφείς επιστημονικής φαντασίας, ο Ασίμωφ έγραψε περισσότερα από εκατό βιβλία και αναρίθμητα διηγήματα (καθώς και βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης κ.ά. δοκίμια). Πολυμαθέστατος και προφητικός, με ένα εντελώς προσωπικό ύφος, φανέρωσε στα γραπτά του τις βαθειές γνώσεις του γύρω από την ιστορία, τη φιλολογία, τη γεωγραφία και τις ιδιομορφίες των θρησκειών, διανθισμένα όλα αυτά με ένα πηγαίο και ανάλαφρο χιούμορ. Τα βιβλία του τιμήθηκαν με τα βραβεία Nebula και Hugo, κορυφαίες διακρίσεις στο είδος τους. Πέθανε στη Νέα Υόρκη στις 6 Απριλίου 1992, σε ηλικία 72 ετών.






e-mail Facebook Twitter