Το χρυσό κλουβί


Συγγραφέας : Lackberg, Camilla
Εκδότης : Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 978-618-03-1688-9
Σελίδες : 432
Σχήμα : 14x20
Κατηγορίες : Σουηδική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Αστυνομική λογοτεχνία

18.80 € 13.16 €




Η Φέι μοιάζει να τα έχει όλα: έναν τέλειο σύζυγο, μια πολυαγαπημένη κόρη και ένα πολυτελές διαμέρισμα στην καλύτερη περιοχή της Στοκχόλμης. Όμως σκοτεινές αναμνήσεις από την παιδική της ηλικία σ’ ένα γραφικό ψαροχώρι, τη Φιελμπάκα, τη στοιχειώνουν και νιώθει όλο και περισσότερο σαν φυλακισμένη σε χρυσό κλουβί.

Κάποτε ήταν μια δυνατή και φιλόδοξη γυναίκα, πριν τα παρατήσει όλα για τον σύζυγό της τον Τζακ. Όταν διαπιστώνει πως εκείνος την απατά, ο κόσμος της Φέι γκρεμίζεται και μένει εντελώς ξεκρέμαστη. Είναι κυριολεκτικά καταρρακωμένη, ώσπου αποφασίζει να πληρώσει τον Τζακ με το ακριβές αντίτιμο της προδοσίας του, με τη δίκαιη εκδίκησή της.

Το Χρυσό κλουβί είναι ένα γενναίο μυθιστόρημα με πρωταγωνίστρια μια γυναίκα που τη χρησιμοποίησαν, την πρόδωσαν ώσπου να πάρει τη μοίρα στα χέρια της. Μια δραματική ιστορία εξαπάτησης, λύτρωσης και εκδίκησης.


Η Camilla Lackberg (Καμίλα Λέκμπεργ) γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 και μεγάλωσε στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Στη Φιελμπάκα εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της. Από παιδί ήθελε να γίνει συγγραφέας. Μόλις έντεκα χρονών είχε διαβάσει όλα τα βιβλία της Αγκάθα Κρίστι. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στη Στοκχόλμη, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει καριέρα. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο "Η παγωμένη πριγκίπισσα", το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία, όταν η Καμίλα ήταν 29 χρονών. Τρία χρόνια αργότερα τα βιβλία της πολλά υποσχόμενης σειράς με πρωταγωνιστές τη συγγραφέα Ερίκα -το alter ego της Καμίλα- και τον αστυνομικό Πάτρικ, φιγουράρουν στις λίστες των μπεστ σέλερ. Σήμερα τα βιβλία της έχουν πουλήσει πάνω από 10.000.000 αντίτυπα και έχουν εκδοθεί σε περισσότερες από 30 χώρες. Εξαιρετικά δημοφιλής στη χώρα της, πρόσφατα έλαβε η ίδια μέρος στο τηλεοπτικό "Χορεύοντας με τ' αστέρια", ενώ από τα Χριστούγεννα του 2012 προβάλλεται στη σουηδική τηλεόραση σειρά βασισμένη στα μυστήρια της Φιελμπάκα. Ζει σε ένα προάστιο της Στοκχόλμης με τον σύζυγό της και τα τρία της παιδιά. Περισσότερα για την Camilla και τα βιβλία της θα βρείτε στον προσωπικό δικτυακό της τόπο: http://www.camillalackberg.com/






e-mail Facebook Twitter