Τρωικός πόλεμος

Χρονογραφία
Συγγραφέας : Μαλάλας, Ιωάννης
Μεταφραστής : Έξαρχος, Γιώργης Σ. Φωτιάδου, Μαρία Χ.
Εκδότης : Ερωδιός
Έτος έκδοσης : 2017
ISBN : 978-960-454-200-0
Σελίδες : 86
Σχήμα : 21x14
Κατηγορίες : Βυζαντινή γραμματεία Μυθολογία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική Ελληνική ποίηση, Αρχαία - Ιστορία και κριτική

8.00 € 6.00 €




Η παρούσα προσπάθεια-μετάφραση αποσκοπεί στο να δοθεί ο Τρωικός Πόλεμος ως ιστορικό γεγονός, όπως τον έχει καταγράψει ο Ιωάννης Μαλάλας, γιατί ο πόλεμος αυτός ως ποιητική αφήγηση είναι γνωστός από τα Ομηρικά έπη. Υπό αυτή την έννοια εικάζουμε ότι θα φανεί ενδιαφέρουσα και χρήσιμη σε εκπαιδευτικούς και μαθητές που θα θελήσουν να αγγίξουν ένα καθαρά ανθρώπινο γεγονός, που προέκυψε από έργα ανθρώπων και ενέργειες και πράξεις τους, χωρίς... θεϊκές παρεμβάσεις και ας... υπήρξαν τέτοιες, ποιητική αδεία, πάμπολλες μέσα στο πολυσχιδές επικό έργο του χρυσού ποιητή μας. Τα έργα που είχε ως πηγές ο Μαλάλας ήταν αυτά που έγραψαν οι εξής συγγραφείς: Δίκτυς ο Κρητικός, Σίσυφος ο Κώος, Όμηρος, Δομνίκος, Θέμις (ο), Μίνως, Αυλέας, Ευριπίδης.

Ο χρονογράφος Ιωάννης Μαλάλας καταγόταν από την Αντιόχεια. Έζησε τον 6ο αιώνα μ.Χ. επί εποχής των αυτοκρατόρων Αναστασίου, Ιουστίνου, Ιουστινιανού και Ιουστίνου Β΄.






e-mail Facebook Twitter