Φωτιά & Αίμα

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΜΑ - GAME OF THRONES
Συγγραφέας : Martin, George R. R., 1948-
Εκδότης : Anubis
Έτος έκδοσης : 2019
ISBN : 960-623-131-5
Σελίδες : 840
Σχήμα : 14x23
Κατηγορίες : Αμερικανική πεζογραφία - Μυθιστόρημα Φανταστική λογοτεχνία

32.90 € 24.68 €




300 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones, οι δράκοι βασίλευαν στο Γουέστερος...

Τρεις αιώνες πριν από τα γεγονότα που διαδραματίζονται στο Παιχνίδι του Στέμματος, οι Ταργκάρυεν -η μόνη οικογένεια δρακοαφεντών που επέζησε από τον Όλεθρο της Βαλύρια- εγκαταστάθηκαν στο Ντράγκονστοουν. Η αφήγηση του χρονικού Φωτιά & Αίμα ξεκινά με τον θρυλικό Αίγκον τον Κατακτητή, δημιουργό του Σιδερένιου Θρόνου, και συνεχίζει με τις γενιές των Ταργκάρυεν που διαγωνίστηκαν για την κατοχή αυτής της εμβληματικής έδρας εξουσίας μέχρι τον εμφύλιο πόλεμο που λίγο έλειψε να αφανίσει τη δυναστεία τους.

Πώς ήταν το Γουέστερος όταν οι δράκοι κυριαρχούσαν στους ουρανούς; Ποια ήταν τα χειρότερα εγκλήματα του Μαίγκορ του Αμείλικτου; Τι συνέβη πραγματικά κατά τη διάρκεια του Χορού των Δράκων; Γιατί ήταν θανάσιμος κίνδυνος να επισκεφτεί κανείς τη Βαλύρια μετά τον Όλεθρο; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που απαντώνται στην παρούσα έκδοση, όπως τα παραθέτει ένας πολυμαθής μέιστερ της Ακρόπολης. Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο από τους δύο τόμους της καθοριστικής ιστορίας του Οίκου των Ταργκάρυεν, διανθισμένης με πάνω από ογδόντα ασπρόμαυρες απεικονίσεις του κορυφαίου εικονογράφου Doug Wheatley.


Ο George Raymond Richard Martin γεννήθηκε το 1948 στο New Jersey των ΗΠΑ. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο Northwestern του Ιλινόις και εργάστηκε ως σεναριογράφος και παραγωγός για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Ξεκίνησε τη συγγραφική του σταδιοδρομία το 1971, όταν το διήγημά του με τίτλο "Hero" δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Galaxy". Το 1997 γνώρισε τη διεθνή καταξίωση με το "Παιχνίδι του Στέμματος" ("A Game of Thrones"), το πρώτο μέρος της σειράς "Το τραγούδι της φωτιάς και του πάγου" ("A Song of Ice and Fire"), τα βιβλία της οποίας έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές, έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δέκα γλώσσες κι έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ο Martin μέχρι σήμερα έχει τιμηθεί έξι φορές με το βραβείο Locus, τέσσερις φορές με το βραβείο Hugo, δύο φορές με το βραβείο Nebula, ενώ έχει κατακτήσει επίσης τα βραβεία World Fantasy και Bram Stoker.






e-mail Facebook Twitter